KRISTIANSAND: 27. mai starter den tiende sesongen av TV 2s realityserie "Jakten på kjærligheten", der norske single bønder søker livspartner. Seks bønder er plukket ut til presentasjonsprogrammet, og blant dem er Terje Birkeland fra Evje.

— Det var ikke jeg som meldte meg på selv, sier 40-åringen, og skylder på en kamerat.

— Så jeg trengte litt betenkningstid da TV 2 ringte. Det tar jo litt tid dette her. Men hvis jeg ikke får så mange brev, så er det jo fort ferdig, sier han og ler.

— Men når jeg først er med, så håper jeg jo å få noen brev, legger han til.

I sentrum

Birkeland er fulltids melkebonde, og gården ligger rett overfor Otra helt i sentrum av Evje. Fra gårdsplassen kan han se rett over på bakeriet og krysset der riksvei 42 fortsetter mot Arendal.

— Jeg har ingen barn. Jeg driver melkeproduksjon på fulltid. På fritiden liker jeg å spille fotball, jakte og dra på fisketurer. Jeg kjører også motorsykkel og trives godt på veien. Jeg er positiv og snill, men kan til tider bli litt utålmodig, sier Evje-karen til VG, som mandag kunne presentere alle de seks utvalgte bøndene.

— Hva er målet med å bli med i "Jakten på kjærligheten"?

Drømmedama

— Det største målet er jo å finne drømmedama, sier Birkeland til Fædrelandsvennen.

— Hvordan er drømmedama da?

— Det er ei jente som bryr seg om andre ting, og ikke bare seg selv. Og som vet å sette pris på hvor godt vi har det i landet. Jeg liker ikke at folk klager for mye, for vi har det for godt i Norge til å klage, sier han.

Har ikke TV 2 selv

"Jakten på kjærligheten" er blant de mest suksessrike realityshowene her til lands, noe de ni foregående sesongene tyder på. Programmene pleier også å være blant de mest sette på TV 2. Men ikke hos Birkeland.

— Jeg tror jeg har sett ett program. For å være helt ærlig, så har jeg ikke TV 2 en gang. Så jeg har ikke fulgt mye med på det, sier Birkeland, og rangerer seg som "nokså uerfaren" når det kommer til bøndenes kjærlighetsjakt på TV 2. — Presentasjonsprogrammet sendes på TV 2 mandag 27. mai kl. 20.00 – der skal vi bli bedre kjent med seks bønder. Deretter har alle potensielle friere der ute et par uker til å ta kontakt via våre nettsider eller sende brev. De fire bøndene som får flest brev, følger vi i kjærlighetsjakten i høst, skriver Anne Marta Leidland i TV 2s kommunikasjonsavdeling i en e-post til Fædrelandsvennen.

Har planene klare

UERFAREN: Terje Birkeland har ikke TV 2 på gården sin på Evje, og tror han kun har sett ett program i den populære serien tidligere. Her er han sammen med programleder Marthe Sveberg. Foto: TV 2/Espen Solli

Programleder for programmet er i år, som de siste årene, Marthe Sveberg. I slutten av juni kommer hun tilbake til melkebonden fra Evje, for å avsløre hvor mange frierbrev han har fått. Og om det er nok til å bli en av de fire utvalgte bøndene. Birkeland har allerede planer for hva han skal ta eventuelle friere med på til høsten.— Vi er jo heldig her i Setesdal, som har det så vanvittig flott. Vi har rafting og gokart, og mange muligheter med Otra, sier han.

— Håper du på lokale friere, eller ser du helst at de kommer langveis fra?

— Det hadde jo vært koselig om noen i nærmiljøet hadde vært interessert. Sånn kjærlighetsmessig er det større forutsetninger for å lykkes da, sier han.

— De må bare ikke kjenne meg for godt, avslutter han, og ler.