OSLO: Steffen Jakobsen rakk bare å synge fem ord før han fikk enorm jubel fra salen under fredag kvelds første finalerunde av Idol 2013. 23-åringen fra Grimstad fremførte balladen "The Dance" av Garth Brooks, og gikk videre fra kveldens finalerunder.

– Det er jevnt over veldig bra. Jeg kunne sittet og hørt på basstemmen din hele kvelden fordi jeg koser meg. Det er ikke tvil om at Idol for deg er starten på en karriere, fordi du er så bra!

Det sa dommer Tone Damli Aaberge om Jakobsens opptreden fredag kveld. Også Espen "Dansken" Selvig var imponert over Grimstad-mannens stemme.

I AKSJON: Steffen Jakobsen fremfører "The Dance" av Garth Brooks under kveldens første finalerunde av Idol 2013. Foto: TV2

– Dette var en god lytteopplevelse. Du er blitt flinkere til å porsjonere ut signaturbassen din, som tok litt mye fokus i starten. Du bruker den med mer dynamikk. Det er som smør i øyene, sa Selvig, men fikk vanskeligheter med å forklare sistnevnte uttrykk.Gunnar Greve Pettersen synes Jakobsens opptreden var fantastisk, men ønsker at han skal utfordre seg mer i fremtiden.

– Jeg trenger at du gjør noe som ikke nødvendigvis er din ende av bukten, sa Pettersen.

– Men: Du er så bra! avsluttet Tone Damli Aaberge.