— Det er veldig gøy med så mange norske filmer på programmet. Det har blitt satset på kortfilmproduksjon for barn og resultatet er filmer av høy kvalitet og med stort mangfold. Det er her vi finner samtidshistoriene som mange har etterlyst i norsk barnefilm, sier festivalsjef Danckert Monrad-Krohn i en pressemelding.

Barnefilmfestivalen er Norges største kulturarrangement for barn og en av Europas viktigste barnefilmfestivaler. Festivalen arrangeres i Kristiansand, Arendal, Farsund og Grimstad, og festivalen forventer i år 15.000 besøkende. I alt vises 76 filmer; 45 spillefilmer og 31 kort- og dokumentarfilmer. Og av de 31 kort- og dokumentarfilmene er hele 26 norske.

I samarbeid med Sørnorsk filmsenter ønsker Barnefilmfestivalen å fokusere på dokumentarfilm for barn, og torsdag 18. september arrangeres et seminar om dette temaet.

— På seminaret ser vi på nyere produksjoner og utveksler erfaringer mellom deltagerne, før det hele avsluttes med en presentasjon av kommende norske produksjoner, sier Monrad-Krohn.

— Vi har også internasjonal premiere på den nederlandske «Secrets of War» («Krigens hemmelighet«), forteller festivalsjefen.

Barnefilmfestivalen arrangeres fra 16. til 21. september, og det blir førpremiere på «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» lørdag 20. september.