Til sommeren er det duket for Odderøya Live, Hove, Måkeskrik, Palmesus og Canal Street. Alle de forskjellige festivalene har sin målgruppe de vil treffe.

— Jeg tror alle festivalene på Sørlandet til sammen dekker alle behov for alderen 15-70. Hvis en leter, kan alle aldersgrupper finne noen artister som treffer deres smak, sier bookingansvarlig for Palmesus, Heine Strømme om de ulike profilene.

Hove for de yngre

Festivalsjef for Hove, Toffen Gunnufsen, legger ikke skjul på at Hove-festivalen er for de yngre.

— Vi prøver å treffe ungdommer helt opp til 25. Vår gjennomsnittsalder er 20, og de siste tre åra har det vært mest besøkende i aldersgruppen 17-22.Hove prøver i år å booke artister, som gjør at de får besøkende lenger opp i årene også.Gunnufsen håper at festivalen vil ha en høyere snittalder i år når det kommer til besøkende.

— Målet vårt er å utvide antall besøkende, slik at vi får ungdommer fra 17-25. Han mener at det ikke er alltid så lett å vite om en artist holder seg aktuell, siden bookingene blir gjort en god del måneder før.

— Det er alltid risikabelt å booke en artist. Jeg ser på en artist som en aksje, den kan stige eller synke. Vi booker jo lang tid i forveien, så vi prøver å tenke strategisk. Kommer denne artisten til å gi ut flere singler mot sommeren? Holder artisten koken et halvt år fram i tid, eller har folket på Sørlandet mistet interessen? Dette er spørsmål vi har i bakhodet når vi gjør bookinger.

Prøver å treffe alle aldre

Sjef for Odderøya Live, Trond Nyhus, mener at deres festival prøver å trekke publikum i alle aldre.

Odderøya Live vil prøve å treffe publikum i alle aldre. - Men de bookingene som er avslørt til nå er beregnet for et noe eldre publikum, sier Trond Nyhus i Odderøya Live. Foto: Kjartan Bjelland

— Vi har ikke kjørt noen spesiell profil på festivalen, men de bookingene som er avslørt til nå er beregnet for et noe eldre publikum, men begge appellerer bredt. I tillegg kommer vi til å avsløre andre navn som treffer ungdommen. Alt i alt bor vi i en liten by, så vi må prøve å treffe flest mulig.Nyhus ser på konkurrerende festivaler som flinke til å treffe den yngre garde, mens Odderøya Live satser på å treffe alle aldre.

— Jeg føler at Måkeskrik og Palmesus er flinke til å treffe med en profil som funker for dem. Vi prøver å treffe alle aldersgrupper som vi alltid har gjort.

Han trekker fram Aerosmith som et eksempel på dette.

— Aerosmith har hatt suksess siden 1970-tallet, så de har fornyet seg med tre comebacks. De treffer de fleste aldersgrupper.

Hovedpublikumet for Canal Street er barnefamilier, men festivalsjef Mats Aronsen håper på besøkende i alle aldre. Foto: Jon Anders Skau

BarnefamilierCanal Street-festivalen sin hovedgruppe er derimot barnefamilier, selv om de håper på besøkende i alle aldre.

— Vi prøver å få til en bred målgruppe, men barnefamilier er viktigst for oss. Når vi leier artister til festivalen er det utgangspunktet vårt, sier daglig leder for festivalen, Mats Aronsen.

Daglig leder og bookingansvarlig for Palmesus, Heine Strømme, sier at deres primære målgruppe er unge voksne.

— Vår målgruppe er dem fra 18-34, så vi prøver å treffe ungdommen og de som er unge voksne, om man kan si det sånn.