Kari Grana og Bjørn Nybø synes at det er greit at det ikke er lov til å ta bilder under Dylan-konserten, Grana reagerer derimot på at pressen ikke får ta bilder. Foto: Jørgen Steffensen

— Det gjør ingenting. Jeg hadde ikke tenkt til å ta bilder uansett, sier Bjørn Nybø om forbudet mot fotografering under kveldens Dylan-konsert.

- Pressen bør få dekke det de vil

Kari Grana er enig i at det ikke gjør noe at publikum ikke får ta bilder under kveldens konsert med Bob Dylan. Hun synes derimot at det er verre at pressen heller ikke får ta bilder:

— En fri presse bør få dekke det vi vil, sier hun.Vennene Sofie Narvestad, Helge Ullebust, Unn Liestøl Larsen og Ole Borø har heller ikke mye imot fotoforbudet.

— Jeg vet da hvordan han ser ut, sier Liestøl Larsen.

— Han gjør det sikkert på grunn av opphavsrettigheter, og det forstår jeg, men vi må da få lov til å ta bilder av hverandre vendt bort fra scenen, sier Ullebust.

Vennene Sofie Narvestad, Helge Ullebust, Unn Liestøl Larsen og Ole Borø har heller ikke mye i mot fotoforbudet. Foto: Jørgen Steffensen

— Men det er klart: Hadde jeg fått lov, så hadde jeg tatt bilder. Vi tok masse bilder under Aerosmith-konserten, sier Ole Borø.

Vakter

Pressesjef i Odderøya Live, Vidar Mortensen, venter ingen problemer under kveldens konsert.

- Hvordan skal dere håndheve fotoforbudet?

— Det er en kombinasjon av at vi informerer på forhånd via Facebook, og plakater i innslippet og hele veien til scenen, og at vi også opplyser om dette fra scenen før konserten starter. I tillegg vil vi ha mannskap ute som vil gi en vennlig beskjed dersom noen skulle falle for fristelsen. Dette er retningslinjer fra managementet til Bob Dylan, og det må vi forholde oss til. - Men hva med mobilkameraer?

— Det viktigste er å holde blits unna scenen, og vi kommer til å ha spesiell oppmerksomhet i området foran scenen. Men det er klart, vi har ikke én vakt per x antall publikummer.

- Hva skjer dersom noen legger ut et bilde av Bob Dylan på Instagram eller Facebook?

— Vi sjekker ikke det. Vår oppgave er å forhindre i så stor grad vi kan, at det skjer.

- Kommer dere til å ta telefonene fra folk?

— Det er kun dersom de ignorerer oss gjentatte ganger.

- Er det noen reell fare for at Bob Dylan går av scenen?

— Det er ingen reell fare for det.

Tror fansen respekterer forbudet

- Har dere fått noen reaksjoner fra publikum?

— Det har gått greit i innslippet. Der har vi også oppbevaringsbokser for kameraer. Noen synes selvfølgelig at det er rart at man ikke kan ta bilder i 2014. Min innstilling til dette er at dersom man er skikklig fan av Bob Dylan, og han ønsker å ha det slik, da respekterer man det. - Noen reagerer også på at ikke pressen heller får ta bilder. Hva tenker du om det?

— Det har vært slik på Bob Dylan sine konserter i 20 år. Han går motstrøms som han alltid har gjort. Jeg tror personlig at han er så opptatt av å formidle det musikalske at han ikke vil at noe annet skal komme i veien for det.

- Kilde til inspirasjon

- Hva slags forventninger har du til konserten?

— Jeg har aldri sett Bob Dylan live før, men jeg har sett mange som er inspirerte av ham. Det blir gøy å se kilden som har inspirert så mange gjennom 30-40 år.

- Hva synes du om starten på kvelden?

— Jeg er veldig positivt overrasket over at det er så mange her så tidlig. Jonas Alaska startet med mange sommerslige viser, og med Sordal tar vi det opp enda et hakk.

Håper på flere besøkende

Forhåndssalget til Bob Dylan har vært omtrent på samme nivå som til Backstreet Boys, men Mortensen venter at det blir solgt flere billetter i døra i kveld.

— Jeg håper at det kommer flere enn i går, sier han.

Får ikke se på Dylan

Sordal som spillte klokka 18.45, la tidligere ut i dag en beskjed på sin Facebook-side: "Kanskje vi burde begynne med Foto-påbud på konsertene våre?".

Meldingen la de ut etter at det ble kjent at det er totalt fotoforbud under Dylan-konserten.

— Jeg har vokst opp med at det ikke er lov til å ta bilder under konserter. Pressen fikk ta bilder under de tre første sangene, så var det ut. Det skjønner jeg. Men i dag har alle mobilkameraer, sier Stein Roger Sordal til Fædrelandsvennen.

Det han derimot reagerer på, er strenge regler backstage:

— Vi får beskjed om å se bort hvis vi ser Dylan backstage, det synes jeg er veldig drøyt. Jeg vet ikke om det kommer direkte fra ham. Men hvis Dylan virkelig mener at folk ikke får se på ham, har han ingenting i denne bransjen å gjøre, sier Sordal.

Vil ikke kommentere

Managementet til Bob Dylan ønsker ikke å kommentere saken.

Heller ikke Odderøya Live:

— Vi kommenterer ikke forhold knyttet til backstageområdet, sier Vidar Mortensen.