KRISTIANSAND: "Wango ruger på noe stort", skriver anmelder Rune Slyngstad om arendalsguttenes første EP "Elephant Nation". Bandet består av de fire 19 år gamle kameratene Mathias Langfeldt (vokal), Martin Torvik Langerød (gitar), Tobias Flottorp (bass) og Henrik Torvik Langerød (trommer). Guttene fant sammen gjennom felles interesse for musikalsk eksperimentering da de gikk på videregående skole i Arendal, og nå har det som startet i en kjeller på Saltrød blitt en etterlengtet EP-utgivelse.

Dynamisk og drivende

Bandet mener selv de har noe det er verdt å se opp for, og har ambisjoner om å nå ut til mange.

— Vi spiller en type dynamisk og drivende rock som vi tilfører såpass mye at den også blir sårbar. Via eksperimentering med elektronikk har vi videreutviklet og underbygget den streite rocken vi spilte før. Nå er målet å få vist dette fram for så mange som mulig, sier gitarist Martin Torvik Langerød.

De har blant annet spilt på Hovefestivalen, "Fremtiden er uhørt" i Kilden, Canal Street, Samfundet i Trondheim og Trashpop i Kristiansand. Ved å spille mye, mener de selv at de utvikler seg hele tiden.

— Det er det viktigste vi gjør. Og å ha fått sjansen til å spille på såpass store scener har gjort oss mer samspilte og sikre, sier Langerød.

Gjør alt selv

"Elephant Nation" er gitt ut på deres egen label. Wango har gjort alt selv, fra å spille instrumentene til å designe platecoveret og distribuere EP'en. Det er noe de trives med.

— For et år siden bestemte vi oss for virkelig å gå inn for å lage en plate, og siden da synes vi selv det har skjedd utrolig mye. Det blomstrer jo ikke av kultur som får gjennomslag i Arendal, så vi har måttet reise mye for å spille. Nå har vi flyttet til Oslo, og 2012 gikk med til planlegging av innspillingen, konserter og booking av spillejobber. Det er ikke lenger sånn at det kommer et selskap og tar deg under vingene og gjør alt for deg, så vi har valgt å gjøre alt selv. Det er mye jobb, men det er også noe vi liker, sier gitaristen.

EP'en er spilt inn i Urban Sound Studios i Oslo med produsent Thomas Wang.

Les anmeldelsen av "Elephant Nation" på fvn.no senere fredag.