Torsdag formiddag ble de sju (seks forfattere, og en illustratør) nominerte til Sørlandets Litteraturpris offentliggjort på Arendal Kulturhus. I år skal det deles ut to priser i to kategorier:

Disse er nominert:

Skjønnlitteratur:

• Terje Dragseth — Jeg skriver språket

• Karl Ove Knausgård - Om høsten

• Siri Pettersen - Evna, bind 3

Sakprosa:

• Faizullah Muradi - Ingen bror får bli igjen

• Bjarne Bjorvatn - Vaksiner : En forbannet velsignelse

• Agnes-Margrethe Bjorvand og illustratør Lisa Aisato - Astrid Lindgren

Fantasy-univers

Randi Berge Wandrup, representant for litteraturprisens styringsgruppe. Foto: Privat

Lokale Terje Dragseth må altså belage seg på å konkurrere mot to store navn i skjønnlitteraturens verden:— Knausgårds poetisk brev til en ufødt datter og en enestående diktsyklus som favner både verden og historien skal konkurrere mot et makeløst fantasy-univers. Verdensstjernen Karl Ove Knausgård, Terje Dragseth, en av landets aller største poeter og Norges fantasydronning, Siri Pettersen, er nominert til prisen for skjønnlitteratur, sier Randi Berge Wandrup, representant for litteraturprisens styringsgruppe.

Stor bredde

Wandrup legger til at det er stor variasjon i verkene innenfor de nominerte bøkene i kategorien sakprosa:

— Bredden er ikke mindre i sakprosa-avdelingen. Her står Agnes-Margrethe Bjorvands tekst og Lisa Aisatos bilder om Astrid Lindgren opp mot Bjarne Bjorvatns verk om vaksinens plass i vår felles historie, og kamptolken Faizullah Muradi sine dramatiske beretninger om tjenesten i Afghanistan og den tunge veien fram mot oppholdstillatelse i Norge, forteller hun.

Fram til april kan publikum selv stemme på de nominerte. Stemmeskjema vil ligge i alle bokhandlere og på alle folkebibliotek i Agder, i tillegg til stemmetjenester via mobil og internett. Vinnerne av hver kategori vil motta en premie på 15.000 kroner, og et kunstverk. Dette vil foregå på Arendal bibliotek 23. april under Verdens bokdag.

De nominerte, utenom Karl Ove Knausgård og illustratør Lisa Aisato, vil samles på Kristiansand Folkebibliotek fredag klokka 11.30, for en samtale med journalist og forfatter Fredrik Wandrup.