HALSBREKKENDE: Showet består av halsbrekkende stunts, masse musikk, lyd og lys. Foto: Flying Superkids
PYRAMIDE: De unge turnerne blir stadig utfordret til å lære nye ting og shownumrene byttes kontinuerlig ut. Foto: Flying Superkids
STJERNER: Flying Superkids ble stiftet så tidlig som i 1967. Nå turnerer de i hele verden og blir hvert år sett av over 100. 000 publikummere. Foto: Flying Superkids

KRISTIANSAND: Det danske turnfenomenet Flying Superkids er kjent for halsbrekkende akrobatikk, fargesprakende kostymer og et enormt lys— og lydshow.

Hvert år blir de unge turnernes forestillinger sett av over 100.000 mennesker, og de har besøkt de fleste verdenshjørner, fra Sør-Afrika i sør til Grønland i nord.

I 2010 gjestet Flying Superkids Kristiansand sist, og nå er det duket for et gjensyn med gjengen. Denne gangen i Gimlehallen.

HUMØR: Ifølge koreograf Svend Godbersen skyldes mye av suksessen Flying Superkids har opplevd at de elsker å opptre, og at enhver forestilling er en fest for turnerne. Foto: Flying Superkids

Gleder seg til gjensyn

— Vi gleder oss veldig til å komme tilbake til Kristiansand. Vi var der sist i 2010 og det var en fantastisk stemning, så det vil vi gjerne oppleve igjen. Sist gang var vi så heldige at det var stor etterspørsel etter billetter til showet, og det er også selvfølgelig derfor vi har valgt å komme tilbake, sier Svend Godbersen, koreograf for Flying Superkids.

Flying Superkids ble grunnlagt allerede i 1967, og både nivået på utøverne og ambisjonene har alltid vært veldig høyt. Ved en stadig utskifting av numrene de framfører, utfordres barna hele tiden til å lære nye ting. De har et mål om alltid å overraske sitt publikum og at ingenting skal bli rutine.

— Folk som aldri har sett showet før, blir gjerne overrasket over nivået til barna. Jeg tror man kan merke at vi opptrer fordi vi elsker det. For oss er en forestilling en ren fest, og jeg tror det er det som gjør Flying Superkids til en helt spesiell opplevelse, sier Godbersen.

HALSBREKKENDE: Showet består av halsbrekkende stunts, masse musikk, lyd og lys. Foto: Flying Superkids

Fra Thailand til Kristiansand

Til sammen er det 50 barn som er med i Flying Superkids. De bytter på å være blant de 26 som reiser rundt på turné. Barna er alle vanlige skolebarn og studenter i alderen sju til 18 år. I tillegg inneholder showet oppvisninger fra Superkids' Allstars-team, som er eldre medlemmer av Flying Superkids.

I fjor gjorde turngjengen gallaforestillinger i blant annet Tyrkia og Thailand. 22. januar er de klare for Kristiansand og Gimlehallen.