Morten Abel-1.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
Valkyrien Allstars-3.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
Valkyrien Allstars-1.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
Valkyrien Allstars-5.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
Valkyrien Allstars-6.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
Morten Abel-2.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
Morten Abel på Hunsfest lørdag ettermiddag. Foto: Sondre Steen Holvik
Morten Abel på Hunsfest lørdag ettermiddag. Foto: Sondre Steen Holvik
Morten Abel på Hunsfest lørdag ettermiddag. Foto: Sondre Steen Holvik

— Vi har solgt 3300 billetter, og nå har vi 3000 inne, sier festivalsjef Jørgen Skauge inne på Hunsfest-området litt over klokken 19. Da var det noen minutter til Valkyrien Allstars skulle på scenen.

Skauge forteller at det er 2000 sitteplasser på festivalområdet i Vennesla. Dette for å gi arrangementet en «Sommer på torvet-følelse».

— Det er noe venndølene har etterspurt og noe de setter veldig pris på, sier han.

Festivalsjef Jørgen Skauge.

— Dette er en musikkfestival, men vi ser også at folk vil treffes. Jeg har fått 20-40 meldinger hver dag fra folk som spør om det er mulig å få sitteplass, så vi har tømt to selskaper for parkbenker. Det er litt av poenget at vi har 35 meter foran scenen der folk kan se og høre musikk, og så har vi denne «Sommer på torvet»-følelsen lenger bak. Man kan gå frem hvis man vil, men ingen er nok her for å se alle fire bandene. Alle er her for å se noen av dem, sier Skauge. Se bilder fra festivalområdet øverst i saken.

Abel åpnet

Morten Abel gikk på scenen i Vennesla litt over klokka 17.30, som den popstjernen han utvilsomt er. I rød dress, svart hatt og med noen fjærlette dansesteg. Med det åpnet han årets Hunsfest og dessuten festivalsesongen på Sørlandet.

Abel startet sin konsert med «You Are Beautiful», og allerede på påfølgende «You Are The One Lalala» prøvde han å skape allsang blant de fremmøtte. Det gikk sånn helt greit.

Det er 35 år siden Abel som tenåring leverte «Tore Tang» og flere andre klassiske poplåter på norsk med Stavanger-bandet Mods. Etter en rekke plater på engelsk med The September When, Peltz - og som soloartist, begynte han å synge på norsk igjen på fjorårsplata «I fullt alvor».

53-åringen spilte også flere smakebiter derfra, ikke minst singelen «Annabelle». Etter hvert kom også rogalendingens mest kjente låter, som «Lydia», «Hard to Stay Awake» og «Tulipz».

Sivert Høyem og CC Cowboys er de øvrige navnene på Hunsfest-plakaten lørdag.