Foto: TVSØR

Et søk på "guitar smash" på YouTube gir nemlig hele 1712 treff — det flommer altså over med videoer folk har sendt inn av seg selv eller andre som knuser gitarer på diverse måter.

Nils Olav Drivdal i Evan Seleven knuste sin helt nye gitar i fillebiter på Morrakvisten denne uken.

— Mange vil si at det er helt idiotisk å gjøre det, men rock for meg er å gjøre hva jeg vil. Det er frihet, sa han til fvn.no etter stuntet.

— Jeg er fullstendig klar over at folk synes det er tåpelig. Men folk må være klar over at rock er sånn. Vi bor i en janteby der man ikke kan gå med fore eksempel glitter på genseren uten å bli sett rart på, fortsetter han.

Se knusingen på video her

Og det viste seg at mange virkelig synes det var idiotisk. I alle fall hvis vi skal tro debattantene på fvn.no.

"The Who brukte opp det allerede i 60-åra. (...) Å smashe en gitar på scenen i dag, er derfor bare patetisk," skriver en fvn.no-debattant. "Kjempegøy å se på når han ikke klarer å ødelegge den en gang," skriver en annen.

Idiotisk eller ikke - det er i alle fall populært å legge ut video av denne aktiviteten på nettstedet YouTube. Men det er ikke så enkelt å knuse en gitar, det er bevist her. Andre har imidlertid ikke like store problemer. Disse brukte bare hodet, dermed gikk det som smurt.

Det er imidlertid påfallende få som knuser gitaren mens de virkelig spiller. Men her er et unntak. Noen ganger er det heller ikke artisten selv, men noen helt andre som sørger for knusingen.

Hva mener du om gitarknusing? Skriv din mening her.