71 grader nord-deltakerne Marius Chr. H. Dietrichson, Mali F. Nilsen og Katinka L. Sundnes og flere av jentene var tidlig ute med å lage seg en allianse som lenge virket bunnsolid. For noen uker siden mått Katinka ut, og mandag kveld røyk Marius også. De andre deltakerne hadde nå bestemt seg for å splitte den sterke duoen og kjæresteparet Mali og Marius.

— Jeg visste egentlig det ville gå slik. Vi hadde forberedt oss. Da Mali ble merket i forrige episode, da vi var på Svalbard, skjønte jeg jeg ville bli nestemann. Vi skjønte de tre andre ville splitte oss, så vi satt bare og lo, egentlig. Det var ikke noe sjokk akkurat, sier Marius.

Og fortsetter:

— Alliansen vår fungerte kjempebra. Men det er klart at vi ble veldig sterke sammen. Når vi to kunne stole på hverandre 100 prosent , visste vi det ville gå som dette. Vi måtte splittes.

Deltagerne måtte denne episoden ut på en krevende padletur i Isfjorden på Svalbard. Oppdraget ble nok vanskeligere enn de hadde tenkt seg. Og plutselig dukket det også opp to isbjørner på et isflak like ved dem.

I tillegg til å padle et langt strekk, skulle de ta vannprøver til forskningsarbeidet som foregår på Svalbard. Der strevde de litt. De utsatte oppgaven i det lengste og skjønte etter hvert at de kanskje ikke ville rekke å komme i mål før tidsfristen.

Marius mot Mali

Mandagens episode toppet seg da Marius måtte i duell med sin Mali.

— Hehe. Det ble litt spesielt, ja. Det var med blanda følelser jeg gikk inn i duellen. Men begge kjempet for å komme videre, fordi begge har så sterkt konkurranseinstinkt. Det var ingen av oss som holdt igjen. Vi kjempet en mot en.

Duellen besto i å løpe 700-800 meter for å hente patroner som skulle brukes i en skyterunde. Så måtte duellantene hente hunder og rigge hundespann til en kilometers hundekjøring opp til skytebanen hvor de skulle skyte ned seks ballonger.

Marius ledet i løpingen, men Mali tok ham igjen da de rigget hundespannene. Mali var også akkurat litt hvassere enn Marius på skytingen, og vant hårfint.

- Men vinner Mali hele konkurransen?

— Mali var tidlig en av mine sterkeste konkurrenter. Hun er veldig fysisk sterk til å være jente. I tillegg er hun veldig smart. Hun er selvfølgelig min favoritt til å vinne konkurransen.

Marius Chr. H. Dietrichson har fulgt med i serien når den har gått på tv nå, og han er fornøyd med slik han har framstått overfor tv-seerne.

Han syntes det til å begynne med var rart å se seg selv.

— Det er ting man har glemt man har sagt og gjort. Men jeg er fornøyd med slik jeg er framstilt på tv. Mali og jeg var enige om at vi kunne være ærlige og samtidig komme langt. For min egen del er det viktig å være ærlig, sier han.

— Jeg har fulgt med ganske mye på 71 grader nord siden serien startet, så jeg visste hva jeg gikk til. Likevel har det vært over all forventing bra. Det har vært noen sinnssyke naturopplevelser underveis. Alt gikk på skinner. Egentlig blir du en kasteball som gjør som produksjonene sier.Du trenger bare tenke på deg selv og gjøre ditt beste, sier Marius.

Spektakulært

Han synes utfordringene har vært i tråd med forventningene.

— Mye har vært ganske tøft. Jeg og Mali hadde relativt gode fysiske forutsetninger for å fungere i konkurransen. Det tøffeste var på den øde øya. Det var det verste for min del. Mangelen på mat og det mentale.

Super gruppe

Marius skryter av gruppa.

— Sånn i ettertid har jeg hatt god kontakt med nesten alle. Vi ble en veldig sammensveiset gruppe på tur. Det har ikke vært mye spill og taktikkeri, men morsomme turer med mange forskjellige personligheter.

Han tror alle har følt seg inkludert. Og han har også inntrykk av at de fleste syntes det var gøy at han og Mali ble et par under konkurransen, selv om han tenker det kanskje ble mye oppstuss rundt dem innimellom.

— Den største opplevelsen var å være på Svalbard. Toppturen i forrige episode har helt ubeskrivelig. Og vi var priviligerte som fikk dra på ski i Ny Ålesund hvor de færreste får dra.

Jakter jobb

Nå har Marius studert økonomi, men avsluttet i november.

— Jeg leser litt finans på siden og er på utkikk etter jobb.

- Er det ikke en bra jobbsøknad å være med i 71 grader nord, da?

— Eh, jo. Jeg har blitt kontaktet og fått positive tilbakemeldinger etter tv-sendingene, sier Marius.

Joda, kjærester

Og om de fortsatt er kjærester, han og Mali?

— He he. Vi bor sammen. Det fungerer kjempebra, flirer Marius.

De tre gjenværende deltakerne som nå er videre i semifinalen sammen med Mali er Benedicte Unhjem Johansen, Wenche Godtskalksdotter Enes og Håkon Halstensen.

8. desember blir det finale.