Før helgens MTV Video Music Awards (VMA) var Russel Brand mest kjent for sin rolle i komediesuksessen «Forgetting Sarah Marshall». Etter prisutdelingen var det to store samtaleemner: Comebacket til Britney Spears og Russel Brands vitser. Den kontroversielle britiske komikeren sparket til høyre og venstre og kalte blant annet president George W. Bush for «den tilbakestående cowboy-typen». Han benyttet også programmet til å oppfordre amerikanerne om å velge Barack Obama foran John McCain.

Vær så snill, Amerika. Velg Barack Obama. På vegne av verden, erklærte Brand, til applaus fra enkelte publikummere og stillhet fra andre.

Den republikanske visepresidentkandidaten Sarah Palin, og hennes gravide datter måtte også tåle spark fra Brand:

– Budskapet om sikker sex er: «Bruk en kondom, eller bli republikaner»

Vitser

Brand herjet også med boybandet Jonas Brothers. Bandet er foreløpig relativt ukjente på denne siden av Atlanteren, men det har det gigantiske Disney-konsernet, som står bak bandet, planer om å endre på. De tre medlemmene, Kevin, Joe og Nick Jonas går alle med såkalte renhetsringer, symboler på at de ikke har planer om å gå til sengs med noen før de er gift. Dette fant Brand urkomisk og benyttet flere anledninger til å gjøre narr av ungdommene. Han slo allerede i åpningsmonologen sin fast at de tre ungguttene burde utnytte kjendisstatusen sin til å «get lucky». På et tidspunkt plukket Brand fram en «renhetsring», og spøkte med at han hadde vunnet den fra en av Jonas-brødrene. Ifølge EntertainmentWise.com unnskyldte Brand seg i etterkant av showet. I hvert fall til en viss grad:

– Jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg snakket så mye om deres renhetsløfter, sa han.

Han greide imidlertid ikke å holde seg helt fra å spøke mer:

Litt sex av og til har aldri skadet noen.

Kritkk

Brand startet kampanjen mot Jonas Brothers en god stund før sendingen. På en pressekonferanse i forkant av showet omtalte han guttene som «Guds favoritt-jomfruer». Brand måtte tåle kritikk fra sangstjernen Jordin Sparks underveis i MTV-showet. I etterkant har også selveste Paris Hilton kommet på banen med støtte til de tre guttene. Etter diverse hjemmevideo-skandaler er kanskje Hilton noen referanseperson når det kommer til seksualmoral, men hun har likevel en bønn til de som spøker med Jonas Brothers.

Ikke hakk på dem. De er gode gutter.

Brand viste imidlertid også at han har evnen til å spøke med seg selv:

– Jeg er berømt i Storbritannia. Min personlighet fungerer ikke uten å være berømt. Dersom jeg ikke var berømt kunne denne frisyren blitt misforstått som mental sykdom, erklærte han.