De siste årene har tv-guiden flommet over av ulike talentprogrammer som «Singing bee», «Hitmakers», «Showbiz», «Dansefeber», «Idol», «Norske talenter» og «Lyden av lørdag», bare for å nevne noen.

Men i høst er det kun TV3 og TVNorge som jakter på talenter. Henholdsvis letes det etter Norges neste toppmodell i «Top model» og den neste Danny og Sandy i «Grease».

TV2 og NRK derimot avlyser talentjakten høsten 2008. Vil fortsette å vise fram talenter

Da TV2 presenterte høstmenyen sin for i år tidligere i august var det kanskje mange som ble skuffet da suksessen «Idol» uteble fra sendeplanen. Men TV2 har ikke lagt vekk talentjakter for evig og alltid.

– «Idol» har ikke ligget fast som en del av høsten. Det har variert, sier Marianne Røiseland, pressesjef i TV2. Hun henviser til det faktum at «Idol» ble sendt i fjor høst, men halvannet år tidligere var sangkonkurransen en del av vårskjemaet.

– Vi tror fortsatt talentjakter fenger. Både «Idol» og «Norske talenter» har vist at i det lille landet vårt bor det utrolig mange kreative og flinke mennesker. Flere av dem vil TV2 gjerne vise frem, fortsetter Røiseland.

Hemmeligholder når og navn

Når neste talentprogram kommer i TV2-ruta og hvilket konsept det blir ønsker Norges neststørste kanal å holde for seg selv. Grunnen til at det i høst ble en «Idol»-pause var fordi TV2 ikke ville slite programmet.

– I snitt fulgte i overkant av 700.000 mennesker «Idol» i fjor. Det er en god indikasjon på at programmet fortsatt fenger. Vi vil ta vare på dette konseptet, erklærer Røiseland.

Mens «Norske talenter» hadde sin første sesong i vår, ble Glenn Lyse den femte «Idol»-vinneren.

Glad for å slippe konkurranse

TVNorge er den eneste kanalen i høst som presenterer et nytt talentkonsept. Til «Grease» har kanalen valgt slagordet «Norges tøffeste talentjakt».

«Grease» har premiere 3. september og der skal det letes etter hovedrollene til musikalen som skal settes opp i Oslo Spektrum fire dager i november. Her holder det ikke med andre ord å bare kunne synge eller danse, men å mestre begge deler.

Og selv om det er få talentkonkurrenter på markedet i høst, mener ikke TVNorge at talentjakter er «ut».

– Vi tror og håper tv-seerne syns det både er underholdende og spennende å stemme frem talentfulle nordmenn, sier Ingerid Medhus, informasjonssjef i TVNorge.

Likevel er TVNorge fornøyd med at for eksempel TV2 har tatt en pause.

– Det er greit at «Idol» ikke går i høst slik at det ikke blir altfor mange like program for tv-seerne denne høsten, sier Medhus.

Hva mener du? Er du lei talentjakter? Diskutér her!

Foto: Scanpix
Foto: TV3
Foto: TVNorge