OSLO: For fjerde gang var det duket for «Skal vi danse», og maken til stjernespekket kjendismannskap har ikke serien vært i nærheten av tidligere. Nytt i fjerde sesong var at elleve dansepar stilte på parketten, og ettersom ett par skulle ut allerede i første program var konkurransen skjerpet fra starten.

Variert

Årets dommere Tor Fløysvik, Trine Dehlie Cleve, Christer Tornell og Alexandra Kakurina var jevnt over begeistret og imponert over de ferske deltakerne og strødde om seg med lovord. Tre par skilte seg tydelig ut allerede i første program, og begge disse var blant favorittene på forhånd.

Mikkel Gaup ble omtalt som en «samisk showmaskin» av dommerne og sammen med Therese Cleve ble han belønnet med 30 poeng for. Til tonene av «Boogie Wonderland» sjarmerte de seerne, og beviste hvorfor dette paret har blitt tippet helt i toppen i årets sesong. Den andre forhåndsfavoritten, Jenny Skavlan, fikk også svært mye ros fra dommerne for sin rumba sammen med Egor Filipenko.

Ekstra

Parene Janne Formoe Jan Erik Hansen, og Hans Petter Buraas og Gyda Bloch Thorsen var de to kjendisene som måtte ut i en ekstra runde. Av disse to trakk sørlendingen Formoe det korteste strået.

Formoe fikk 22 poeng av dommerne og en grei vurdering, men det holdt likevel ikke til å overleve i konkurransen.

— Musikalsk veldig nydelig, det ser ut som du er en veldig god partner, du lar deg føre. Men det skal være en blanding av det elegante og det å kaste seg ut i det, og det tøffe kan du jobbe litt mer med, sa dommer Trine Dehli Cleve til paret.

— Det går bra, dette har vært utrolig gøy, og jeg skal heie videre på dere andre, sa Formoe ifølge VG etter at det ble klart at hun var ute av konkurransen.

— Jeg er ikke lei meg for at jeg ryker ut. Det har vært fantastisk å være med. Også har det vært helt utrolig morsomt å bli kjent med alle sammen her, fortsatte hun til VG Nett etter sendingen.

Siri

Værmelder Siri Kalvig hadde erstattet håndbevegelser over værkartet med heftige hoftebevegelser og imponerte mange i tospann med Lars Alexander Wiulsrud. 31 poeng var dommen fra dommerne, best av samtlige deltakere.

– Jeg er veldig letta. Dette var dritgøy, mente Siri.

Tor Endresen omtalte seg selv som «en krysning mellom en nyfødt kalv og Antonio Banderas», og gikk også videre med god margin.

Sigurd

Sigurd Sollien var tippet nord og ned på forhånd. Han opplyste blant annet at kona truet med skilsmisse da han fortalte at han skulle delta. Sammen med dansepartner Ingrid Beate Thompson fikk han i det minste fram smilet hos seerne. Dommerne var mindre fornøyde og belønnet paret med bare 15 poeng. En av de andre dumpekandidatene, Tore Andre Flo fikk ros fra dommerne for sitt «fantastiske fotarbeide» og overrasket nok mange. Belønningen ble småpene 25 poeng. Publikum la imidlertid sin elsk på de to Bambi-etterligningene, og begge parene ble stemt videre til neste ukes program.

Disse går videre:

  • Siri og Lars Alexander

  • Lene Alexandra og Tom Erik

  • Mikkel og Therese

  • Gaute Og Elena

  • Jenny og Egor

  • Tor og Maria

  • Tore Andre og Nadia

  • Hanne og Åsmund

  • Sigurd og Ingrid Beate

  • Hans Petter og Gyda