Bruce Springsteen & The E Street Band har besøkt Norge hvert år siden 2006. Neste uke spiller de to konserter i Bergen. Men regn ikke med at de kommer tilbake neste år.

Trøtt

— Vi tar en pause etter denne turneen. Vi har turnert flittig det siste tiåret, og gitt ut mange plater. Alle trenger ferie nå, sier Springsteen til Expressen.

Siden 2005 har Springsteen gjort mer enn 260 konserter med sitt elskede backingband.

Den svenske avisen møtte en noe trøtt superstjerne før gårsdagens konsert – den første av tre i Stockholm. Noe skuffet må svenskene konstatere at Sjefen så langt har holdt seg på hotellrommet: «Inga utflykter i skärgården, inga promenader på stan.»

Hyller svenskene

Men på scenen er Springsteen sjelden noen slappfisk, og gårsdagens konsert fikk til dels overstrømmende kritikker.

Sjefen gir, som vanlig, æren til publikum:

— Dere svensker løfter meg til et helt unikt nivå. Dere er et fantastisk publikum. Jeg blir aldri sliten på scenen, når jeg ser inn i ansikten på publikum, løfter de meg.

Etter årets turné vil Springsteen gå solo:

— Jeg har et soloprosjekt på gang. Jeg er ikke sikker på om neste plate blir et soloalbum, men jeg har en del sånt på gang. Når jeg kommer hjem, skal jeg finne ut om materialet fungerer.

Kommer tilbake

Springsteen lover at han vil spille sammen med E Street Band senere. Han bør kanskje ikke vente for lenge. Keyboardist Danny Federici døde i april 2008, og saksofonist Clarence Clemons (67) har for lengst passert AFP-alder.

Billettinnehaver, pris deg derfor lykkelig. På norsk jord er du blant de siste som inntil videre får høre Springsteen introdusere

«The heart-stopping, pants-dropping, house-rocking, earth-shaking, booty-quaking, Viagra-taking, love-making - Le-gen-dary E - Street - Band!»