KRISTIANSAND: Etter at deres gamle plateselskap, C+C Records, måtte legge opp i fjor, ble de ferske Spellemennene tvunget til å se seg om etter en ny kontrakt. For Darkside of the Force ble det full klaff da de traff Larry Bringsjord, som er sjef for den lille, uavhengige labelen MTG Music.

Annerledes

– Vi hadde ingen betenkeligheter med å samarbeide med Larry. Han er en meget ressurssterk person som er hypp på å gi oss frihet og forstår hvordan vi ønsker å jobbe, sier Darkside-manager Pål Hetland. Han henviser til at kristiansandsgruppa signerer en såkalt «lisensieringsdeal» med MTG Music, hvilket vil si at de har egne rettigheter på musikken sin. I tillegg vil Darkside of the Force også opprette en egen underlabel til MTG, med det klingende navnet «Combat Rock». Og på denne labelen planlegger de nå å gi ut sitt neste verk i august. En skive som trolig vil fremstå veldig annerledes enn deres tidligere utgivelser.

– Vi ønsker å fremstå mer tilgjengelig og satser på å lage toner som er mer happy, i tillegg til å være mindre skeptiske i tekstene. Lager man musikk som er lettere tilgjengelig for folket, og får låtene spilt på radio, har man større mulighet til å nå ut til flere. Med litt kroner i kassen vil gutta også kunne jobbe med musikken på heltid, noe som har vært Salvadors (Sanchez) drøm i lang tid, sier Hetland.

Nye samarbeidspartnere

Han kan røpe at den nye stilen antakeligvis vil innebære samarbeid med flere andre artister, og da er det ikke snakk om andre rappere.

– Vi har blant annet vært i kontakt med flere singer— og songwritere, og har mange ideer. I tillegg skal vi først og fremst ut med en ny singel, som trolig vil slippes i slutten av mai. Og da satser vi på en skikkelig sommerhit, forteller Hetland.

Konkrete navn på mulige samarbeidsartister vil han foreløpig ikke ut med, men at Darkside of the Force nå vil fremstå i en ganske annen drakt enn tidligere, kan han skrive under på. Og en viktig årsak til endringen er de positive ringvirkningene og all oppmerksomheten som er blitt viet gruppa etter Spellemann-triumfen.

Plate foran festivaler

Grunnet jobbing med ny plate prioriterer ikke Darkside of the Force festivaler i år, men Hetland kan likevel avsløre at gutta vil bli å se på en av de store festivalene i sommer. Hvilken vil han foreløpig ikke ut med.