Geir Ove Johnsen er på bussen på vei til Svolvær flyplass fordi enorme flokker med snøspurv blokkerer Vesterålen. Han er på vei til Oslo for å feire «Farmen»-finalen sammen med resten av deltakerne.

Oppsagt to ganger

Siden innspillingen sluttet for nesten et halvt år siden, har 23-åringen blitt oppsagt som jobben som fotballtrener for jentelaget Kvik Halden, og jobben som omsorgsarbeider i byen.

— Det hadde vel en innvirkning at jeg var så lenge på «Farmen» og i bunn og grunn var det all den tiden jeg brukte etter «Farmen» på å komme meg psykisk og fysisk, forklarer Geir Ove.

Det var han selv som inkalte til møte med fotballaget. Han ønsket en dialog med ledelsen om fremtiden i klubben, og begge parter ble enige om at det var best at samarbeidet tok slutt.

— Det var ikke noe mer dramatikk enn det, sier 23-åringen.

Men han savner jobben og spillerne.

— Vi hadde et kjempegodt forhold. Det er trist at jeg ikke fikk fortsette.

Sliten etter innspillingen

Omsorgsjobben var det annerledes med. Det krevende arbeidet ble for mye etter ni slitsomme uker på Farmen.

— Jeg sprengjobbet før jeg dro inn, for å ha økonomi til etter «Farmen», og da jeg kom ut var jeg veldig sliten. Jeg var ikke klar for å begynne å jobbe med barn igjen. Når jeg jobber som omsorgsarbeider, jobber jeg med hele meg, og det følte jeg ikke at jeg greide etter nyttår.

— Jeg har fått en del tilbud rundt i Halden etterpå og har jobbet litt, men jeg føler at min tid i byen er brukt – jeg hadde ikke så mye igjen etter at jeg mistet jobben som trener.

Fantastisk opplevelse

Var det da verdt å være med på «Farmen», når han mistet to jobber og ikke kom til finaleuken?

— Absolutt. Det har vært min mest fantastiske tid i løpet av livet, jeg har lært mye om meg selv utrolig mye om andre, og fått mye erfaring når det gjaldt ting som folk gjorde i gamle dager, bare få kjent på kroppen hvor nedbrutt man blir fysisk i løpet av ni uker.

— Jeg gikk inn i kanonform. Da jeg var på trening dagen etter at jeg kom ut fra «Farmen», spydde jeg. Det er så store kontraster før og etter, utrolig men bare å få oppleve det og se hva andre mennesker sliter med i verden. Jeg har fått et helt annet perspektiv på livet.

Flytter sørover

Nå planlegger 23-åringen å flytte sørover, selv om han fremdeles har et godt forhold til hjembyen Alta. Men det er ikke for å bo nærmere Ann Kristin.

— Jeg har fått tilbud om å spille på sandfotballlandslaget, og da må jeg være i Bergen og Oslo for å trene. Sandfotball er i sterk vekst i Europa og jeg synes det høres jævlig kult ut. Så jeg heller litt mot Oslo.

I tillegg har han fått flere tilbud om modelloppdrag i tigerstaden.

— Ikke at jeg forstår hvorfor, flirer han.

Venter til «Farmen» -styret har lagt seg

Ryktene om ham og Ann Kristin tar han helt med ro.

— Vi holder en profesjonell linje og vi har diskutert at vi ikke vil diskutere noe forhold før «Farmen»-styret har lagt seg, og det tar vel en stund. Alle har en mening om vårt forhold foruten jeg og henne. Vi tenker på hva alle andre mener og. Det er ikke riktig måte å starte et forhold på.

Men det blir hardt å skulle få tilbake formen til en mulig sportskarriere.

— Fysisk tar det nok et halvt år til før jeg er kondisjonsmessig så bra som før «Farmen», men akkurat nå føler jeg meg tipp topp, sier han.

I mai drar Geir Ove til Benidorm for VM-kvalifisering i sandfotball, men først blir det «Farmen»-finale, og det må feires.

Feirer finalen med resten av gjengen

— Vi skal ha finalefest i Oslo med hele gjengen på lørdag, og jeg skal følge med på skjermen sammen med alle de andre.

Og han er ikke redd for å gjenoppleve noen av de smertefulle øyeblikkene.

— Jeg har tatt alt det jeg har opplevd som positivt, for eksempel krangelen med Vigdis, så det er ikke noe stress å gjenoppleve ting. Jeg gleder meg mest til å se folket igjen. Spesielt Hugo, Amin og Ruben, tre stykker jeg ikke har truffet på lenge.

Gir folk opp for mye for å være med i realityprogrammer? Si din mening!