— En av de største utfordringene på farmen var å holde ut med alle de bortskjemte ungjentene de hadde plassert på gården. De ble jo helt hysteriske av jord under neglene eller litt hår under armene.

Vigdis Wanvik er den eneste trønderen på årets utgave av TV2-serien «Farmen», og 51-åringen legger ikke fingrene imellom når hun skal fortelle om forholdet til de andre deltagerne på gården.

Årets «Farmen» er den femte i rekken, og tar med 14 deltagere tilbake til 1908 og husmannsplassen Bøensetre i Aremark kommune.

Liker ikke pysearbeid

Med et aldersspenn fra 20 til 58 år, var det ikke fritt for at det var mange ulike interesser å ta hensyn til.

— Det verste var at mange ikke var i stand til å ta i et tak. Jeg tror min største styrke på Farmen er at jeg er ei skikkelig guttejente, jeg kan både snekre, hugge ved og bære tungt, sier Wanvik.

— Jeg ville ikke drive med slikt pysearbeid som å flette kurver eller tørke støv.

Kunne klart 10 uker til

Å være borte fra barn, barnebarn og Harley Davidson-en som er i ivrig bruk når hun er hjemme i Trondheim, var ingen utfordring.

— Jeg visste jo at jeg kom til å se dem igjen, og for å være helt ærlig trivdes jeg så godt at jeg gjerne kunne blitt ti uker til, utbryter Wanvik.

Selv om Vigdis Wanvik har fulgt med på Farmen før, var det ikke en veldig gjennomtenkt avgjørelse.

— Datteren min skulle i førstegangstjeneste, og jeg satt og tenkte på hva jeg skulle finne på med tida mi mens hun var borte da jeg fikk se at TV2 søkte deltagere til «Farmen», forklarer Wanvik.

Heller «trollat» enn bitchy

Søndag reiser hun nedover til Oslo for å delta på premierefest, og Vigdis Wanvik innrømme rat hun er litt nervøs for å se seg selv på tv.

— Det jeg er mest bekymret for er at de skal fremstille meg som «bitchy», for det er jeg overhodet ikke, sier Wanvik.

Hun har nemlig hørt rykter om at produsentene viser henne i en krangel allerede i den første episoden.

— Noen krangel var det ikke, men jeg forstår at de vil få fram konflikt på skjermen. Skal de fremstille meg som noe, vil jeg heller være «trollat». Det kan jeg stå for, sier Wanvik.

«Farmen» har premiere på TV 2 mandag.