I begynnelsen av mai hadde den nye og revitaliserte «Star Trek» premiere på verdens kinoer. Få av verdens kinogjengere har imidlertid fått en like spesiell filmopplevelse som den amerikanske astronauten Michael Barratt. NASA-astronauten fikk nemlig muligheten til å se filmen ombord på den internasjonale romstasjonen som svever over jorden.

Stasjon

Ifølge NASAs nettsider var det bare popcorn som manglet for den ultimate filmopplevelsen. Paramount Pictures overførte filmen til NASAs kontrollsenter i Houston og de overførte den til Barratts laptop ute i verdensrommet.

– Jeg husker at jeg pleide å se den originale Star Trek-serien, og i likhet med mange av mine kolleger i NASA ble jeg inspirert av ideen om at folk fra alle nasjoner kommer sammen for å utforske verdensrommet, uttalte astronauten til nettsiden.

Rommet

Den internasjonale romstasjonen er resultatet av et samarbeid mellom 15 nasjoner, og den første delen ble ifølge NASA sendt ut i rommet i 1998. Den første amerikanske astronauten flyttet ut til stasjonen i 2000 sammen med to russiske kosmonauter.

– Star Trek blandet eventyr, oppdagelse, intelligens og historiefortelling som tok utgangspunkt en positiv framtid for menneskeheten, uttalte Barratt.

Det er imidlertid ikke første gangen karakterer fra Star Trek-universet har funnet veien ut i det virkelige verdensrommet. Den tidligere astronauten Greg Chamitoff og hans kolleger så igjennom den komplette tv-serien i løpet av sitt opphold i rommet.

Kino

«Star Trek» ligger for øyeblikket på andreplass på helgens kinotopp, men Grand Prix og 17. mai-feiring gjorde sitt til at bare 5752 personer løste billett til filmen i helgen. Totalt har 39.372 sett filmen i Norge.

Her er traileren: