OSLO: Vi hadde nær sagt, på vegne av vanvittig mange, for trioen Michelet, Kalvø og Beranek Holm er kjernen i det populære ukentlige satireprogrammet på NRKs P2. Men fra høsten av er det ugjenkallelig slutt for Else Michelet, som i en alder av 67 år har bedt om andre oppgaver. Dermed må et nytt mannskap lose radiolytterne gjennom en knapp halvtime etter at klokken slår 15 på lørdagene.

Sjefen for Radioteateret Nils Heyerdahl sier til Aftenposten at det ikke ligger uenighet eller misnøye bak, det er rett og slett en tøff jobb å lage programmet.

Hallo i uken skal likevel fortsatt bli å høre.

– Det er snakk om en justering av mannskapet. Hallo i uken har vært et populært program siden starten i 1990. Mange tekstforfattere, skuespillere og komponister deltar og lager aktuell politisk satire. De tre som nå gir seg, har vært toneangivende, og programmet vil nok uansett måtte legge om profilen med nye koster i ledende roller, sier Heyerdahl til Aftenposten.

Hvorvidt frasen «Øøøh, det er fra VG» hvor journalisten fra — ja, nettopp VG - forsøker å finne fram til kjendiser som kan si noe merkelig om enda merkeligere temaer er uvisst.

Og dermed kan vel følgende frase fra Hallo i uken for første gang brukes i fullt alvor:

"Det er alarm, på vegne av vanvittig mange, Sture Hansen!"