Empireonline.com har kåra de 50 største tegneseriefigurene. Her presenteres de ti beste:

10. THE THING

Alter ego: BENJAMIN JACOB GRIMM

Med sitt oransje og steinaktige utseende, et stort hjerte og det berømte krigsropet "It's clobberin' time!", er The Thing en av tegneserieuniversets mest gjenkjennelige og populære skapninger. Han utgjør en av de fire medlemmene i The Fantastic Four, gjengen som fikk superkrefter etter å ha blitt utsatt for kosmisk stråling. The Thing og Hulken er ofte i kamp, men tross for Hulkens overlegne styrke, har The Thing aldri lurt seg unna.

Først sett i THE FANTASTIC FOUR #1 (1961)

Skapt av STAN LEE AND JACK KIRBY

09. MAGNETO

Alter ego: ERIK MAGNUS LEHNSHERR, THE MASTER OF MAGNETISM

En annen figur skapt av Stan Lee og Jack Kirby er Magneto, erkefienden til mutant superheltene X-Men. Magento kan danne magnetiske felter og dermed kontrollere alt av metall. Som en jødisk overlevende av Holocaust er han fast bestemt på å redde sine felles mutanter fra å lide samme skjebne. Selv om han vanligvis fungerer som X-Mens fiende, kan han stille opp på laget, og til og med ta over som teamets leder eller lærer i fravær av Charles Xavier.

Først sett i X-MEN #1 (1963)

Skapt av STAN LEE AND JACK KIRBY

08. JOKER

Alter ego: JACK NAPIER

Med smilet som varemerke, er Joker tidenes største tegneserieskurk og like allsidig som sin nemesis Batman. Joker liker skøyeraktige forbrytelser og den smilende sadistiske drittsekken gjør alt han kan for å ta knekken på Batman. Blant annet har han forkrøplet Batgirl, og tatt livet av minst en Robin. Joker skal være den eneste av kjeltringene som Bruce Wayne virkelig hater, og i mange tegneserier spinnes det rundt Batman og Joker som motsetninger eller speilbilder av hverandre. Jokers utseende er basert på det fikserte smilet til Conrad Veidt i stumfilmen «The Man Who Laughs».

Først sett i BATMAN # 1 (1940)

Skapt av BILL FINGER AND JERRY ROBINSON

07. JUGDE DREDD

Alter ego: JOE DREDD

Suksessen til Jugde Dredd viser at selv liberale lesere synes en viss type fascisme er appellerende. Judge Dredd er delvis skapt for å poengtere at tegneseriehelter og våpengale politi er medfødte fascister. I den kaotiske fremtidsbyen MegaCity One, er Dredd del av et korps av dommere som både arresterer, dømmer og henretter i møtet med det kriminelle avskummet. Judge Dredd er delvis en britisk satire på Amerika og amerikaniseringa, og Dredd, som den kupai-etende cowboyen, er like voldelig, forstyrra og sympatisk som den amerikanske helten.

Først sett i 2000 AD PROG 2 (1977)

Skapt av JOHN WAGNER, PAT MILLS, CARLOS EZQUERRA

06. DRØM

Alter ego: MORPHEUS, THE SANDMAN, ONEIROS, THE DREAM KING, THE LORD SHAPER, KAI’CKUL, ETC...

Ironisk nok er Drøm ikke den mest populære figuren i sin egen serie (det er nemlig hans lillesøster Død), men han er den beste. Neil Gaimans skikkelse— høy, tynn og med et uregjerlig mørkt hår, er en av de sju Uendelige: Death, Dream, Despair, Destiny, Delirium, Desire og Destruction. Denne familien er både eldre og mektigere enn gudene. Drøm er herskeren og personifiseringa av alle drømmer og historier. Som det sømmer seg en herre av fiksjonen, plasserer han seg i et romantisk og arrogant lys.

Først sett i THE SANDMAN VOL. 1 #1 (1989)

Skapt av NEIL GAIMAN

05. SPIDER-MAN

Alter ego: PETER PARKER

Spider-Man starta tegneserielivet på den originale måten: En tenåringsgutt med pengeproblemer, jenteproblemer og familieproblemer, plutselig full av superkrefter som verken gjør ting vanskeligere eller lettere for han. Peter Parker var veldig annerledes fra supermennene, batmennene og de fantastiske fire som løp rundt i tegneseriene da Spider-Man kom. Etter starten som spinkel tenåringsgutt har selvfølgelig Spider-Man vokst – han har blitt klona, mista livet og kommet tilbake med forbedra krefter, blitt angrepet av romvesener og sinte avisredaktører, og ikke minst gifta seg med Mary-Jane.

Først sett i AMAZING FANTASY #15 (1962)

Skapt av STAN LEE AND STEVE DITKO

04. WOLVERINE

Alter ego: LOGAN, JAMES HOWLETT, PATCH, WEAPON X

Selv om han opprinnelig ble skapt som en utfordring for Hulken, gikk Wolverine fort fra å være skurk til å bli en konfliktfylt helt. Wolverine trives i skyggene og hans komplikasjoner og motsigelser gjør ham til nerdenes helt. Han har en enorm voldskapasitet og et raffinert dyreinstinkt, men kan kontrollere sine følelsesmessige reaksjoner med kaldblodig kalkulering når det trengs. Gjenom studier i Japan og lang historie med reising og spionasje, snakker han utallige språk og setter stor pris på en iskald øl. Wolverines ansiktshår har generasjoner av unge menn latt seg inspirere av.

Først sett i HULK #181 (1974)

Skapt av LEN WEIN, JOHN ROMITA SR

03. JOHN CONSTANTINE

Navnet er Constantine, men tegneserien kalles Hellblazer. Den okkulte detektiven ble skapt av Alan Moore som en tilleggsfigur i Swamp Thing. Constantine er en ensom figur som likevel klarer å skaffe seg et stort nettverk av venner og kjente, de fleste av dem ender opp døde. Han er en god mann på bunnen, men hans treige beslutninger sikrer at det gode ikke alltid vinner.

Først sett i SAGA OF THE SWAMP THING #37 (1985)

Skapt av ALAN MOORE, JOHN TOTLEBEN AND STEVE BISSETTE

02. BATMAN

AKA: BRUCE WAYNE, THE DARK KNIGHT, THE CAPED CRUSADER

Da Bob Kane kom opp med ideen om en styrtrik playboy som kledde seg ut som ei flaggermus om natta for å bekjempe kriminalitet, hadde han ingen ide om hvordan det ville ende. Nesten 70 år etter er vi i ekstase over en ny Batmanfilm, og den Svarte Ridderen står som en av de mest kjente og ikoniske tegneseriefigurene av dem alle. Hva er det med Batman? Han er kul, flott å se på, har et stort skurkegalleri og ulik de fleste andre superhelter har Batman ingen egne krefter, men er avhengig av sitt eget hode og hard fysisk jobbing. Ikke minst er han kommet i så mange versjoner at det fins en Batman for alle.

Først sett i DETECTIVE COMICS #27 (1939)

Skapt av BOB KANE AND BILL FINGER

01. SUPERMANN

Alter ego: KAL-EL, CLARK KENT

Ingen stor overraskelse: Supermann er fortsatt best. Hvor mange andre karakterer fra 1938s tegneserieunivers har overlevd 80 år og er fortsatt like kjent? Supermanns likeverdige er verken Spider-Man eller Wolverine, men Sherlock Holmes, Tarzan og James Bond – til tross for endringer i popkulturen er de fortsatt nok i seg selv. Uten Superman ville det ikke vært en egen sjanger for superhelthistorier. Hver eneste tights- og muskelkarakter som har kommet etter, har blitt definert ut fra hvor lik eller hvor ulik de er fra Supermann.

Først sett i ACTION COMICS # 1, 1938

Skapt av JEROME SIEGEL AND JOE SHUSTER

Se resten av kåringen her