På samme tid i fjor hadde vi solgt vesentlig mer, sier festivalsjef Thomas Ryjord.

Hittil har Storåsfestivalen solgt 11.500 døgn, det vil si i overkant av 3500 tredagerspass og 1000 dagsbilletter.

— Uka før festivalen i fjor hadde vi solgt 17-18 000 døgn, men vi har ikke budsjettert med max, sier Ryjord, som mener den siste ukens debatter og tabloidoppslag kan ha dratt på i riktig retning.

Særlig salget av dagsbilletter til fredag 1. august har tatt seg opp - dagen for både Blondie og «sølete» stripping med pornostjerne.

— Jeg tror publikum synes det er artig at vi finner på ting, og da må vi leve opp til profetien. Den siste uken har vi for eksempel satt inn flere band og booket Caroline Andersen.

Fylkesvaraordfører Arne Braut antydet i gårsdagens avis at festivalens profilvalg kan få konsekvenser når fylkeskommunen neste år skal vurdere hvor mye støtte festivalen skal få.

— Storåsfestivalen skal ha over 80 arrangement med 100 forskjellige aktører. Showet med Caroline Andersen er et kvarter av totalt mange hundre timer med underholdning på i alt seks scener. Jeg tror politikerne setter seg godt inn i helheten når de skal bevilge penger, sier Ryjord, som i år som i fjor forventer 8000 publikummere per dag på festivalen. Han oppfordrer folk til å skru av mobilen, slå seg til ro på campen og slappe av. Til dem som lar seg provosere av stripping på Storås har han følgende kommentar:

— Storåsfestivalen handler om å bryte grenser. Om ingen blir provosert på veien, da synes jeg vi har bomma.

Øker salget Salget av dagsbilletter til fredag 1. august, når blant andre stripperen Caroline Andersen skal opptre, har økt. Men sammenlignet med samme periode i fjor er det solgt færre billetter til festivalen.Artig å finne på ting: - Storåsfestivalen handler om å bryte grenser, sier festivalsjef Thomas Ryjord.