Coldplay reiser nå verden rundt for å promotere sitt nye album «Viva la Vida or Death And All His Friends». På tross av platesalg i millionklassen har ikke bandet mistet sin sans for humor. Et av de tydeligste bevisene på det er den siste tjenesten på bandets nettside: Orakelet.

Orakel

Coldplays online-orakel har svaret på det meste, og hvem som helst kan sende inn spørsmål. Bandet svarer på spørsmål fra fansen med jevne mellomrom, og lover at de beste, mest spennende, eller mest bisarre spørsmålene blir besvart på nettsiden. Spørsmålene varierer fra seriøse musikkspørsmål til spørsmål om hvor man kan få kjøpt jakken som vokalist Chris Martin bruker på turneen. Andre besøkende lurer på når bandet skal få en sang med på «Guitar Hero», eller hvorfor Robert De Niro ikke har sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame. En leser spør av en eller annen grunn om bandet kan ramse opp åtte land som begynner med bokstaven «i».

Suksess

«Viva la Vida or Death And All His Friends» er det mestselgende albumet via Itunes, og platen toppet også albumlisten i England og USA. Billettene til konserten i Oslo Spektrum 19. september ble revet bort en time etter de ble lagt ut for salg. Da kan det kanskje være på sin plass å spørre Coldplays orakel om det ikke hadde vært en tanke å spille en ekstra konsert her til lands?

Har du et spørsmål til Coldplay? Send det inn her.