«Pressens offer for å bringe nyhetene til offentligheten ble fortalt i denne urovekkende historien om en kveld med vold» heter det i juryens omtale av TV 2-dokumentaren «Skuddene i Kabul». Dokumentaren beskrives også som veldig effektiv og veldig trist. Den konkurrerte med 72 andre finalister under AIB International Media Excellence Awards 2008, og nådde helt opp til andreplass.

– Det er veldig spesielt å få så stor internasjonal oppmerksomhet rundt den dokumentaren som kanskje har berørt oss mest, og vært mest personlig, i hele vår yrkeskarriere, uttaler regissør Fredrik Græsvik i en pressemelding.

Innslag

Græsvik mener at «Skuddene i Kabul» var med på å gi alle andre skudd i regionen en ny dimensjon.

– Det gjør at det er ekstra stas å komme på andreplass i den største internasjonale dokumentarkåringen, uttaler han.

Dokumentaren var det eneste norske innslaget som kom videre. Dokumentaren ble laget av Græsvik, fotograf Aage Aune og Diderik Cappelen i «Dokument 2».

Angrep

Dokumentaren ble lansert etter angrepet på Serena Hotel i Afganistan 14. januar, der Græsvik og Aune befant seg. Utenriksminister Jonas Gahr Støre var hotellet sammen med en stor delegasjon fra Utenriksdepartementet da angrepet fant sted. Syv mennesker ble drept og seks skadd i angrepet. Dagbladets journalist Carsten Thomassen var en av de som ble drept.