ARENDAL: — Mens dere har kost dere ute på festival i sommer, har vi sittet inne i et mørkt rom og konsentrert oss om den nye skiva som kommer i august, sier Sigurd «Satyr» Wongraven, til festivalpublikum.

Satyricon ble for alvor et navn å regne med innen blackmetal i 1994, da de ga ut sin andre studioskive, "The Shadowthrone".

Bandet vant Alarmprisen 2001 for beste liveband, Spellemannprisen 2002 i klassen metal (for "Volcano"), Alarmprisen 2003 i metal-klassen for samme album og rasket også med seg «Fuel For Hatred» under den samme utdelingen.

— Det er kanskje til deres fordel at vi har sitti inne og jobba med nye låter, sa Wongraven.

Mot slutten av konserten på Hove dro de en smakebit fra sin nye EP, "My Skin Is Cold" som ekstranummer under kveldens konsert på hovedscenen.

Satyricon, som opprinnelig var booket til årets Quart, kom deisende inn fra venstre som redningen etter at Opeth avlyste.

På denne solfylte fredagskvelden ga de publikum usminket blackmetal. Det vil si, ikke helt usminket, hva liksminken angår. I motsetning til Kiss har ikke Wongraven & Co gått "unmasked".

Bandet har skiftet ut medlemmer i samme takt som andre bytter underbukser, og den nåværende besetningen (live og i studio er «Azarak» (Steinar Gundersen), «Schoft» på gitar, Jonna Nikula, keyboard og Victor Brandt på bass, som ble med i 2008. Og i august kommer det nye albumet, ifølge Wongraven.