ARENDAL: I løpet av festivaluken på Hove er nærmere 40 personer pågrepet og bøtelagt for bruk eller besittelse av narkotika. I tillegg er det anmeldt drøyt femti tyverier, hovedsaklig fra telt.

Les også: — Ekstremt mye tyveri på Hove

Nå viser det seg at Hovefestivalens egne folk står bak flere av tilfellene med både narkobruk og tyverier.

— Folk som har jobbet for Hove er blitt tatt både for tyverier og for overtredelse av lovgivningen rundt stoff. Jeg vil tro at dem som driver festivalen ikke synes dette er noe greit, sier politiets innsatsleder på Hove, Magnar Heggernes, til fvn.no.

- Ikke iført vester

Innsatslederen kjenner ikke det konkrete antallet, men opplyser at det dreier seg om flere personer. Han vet heller ikke hvilken funksjon de frivillige medarbeiderne har hatt.

— Medarbeiderne har jo mange forskjellige kategorier. For oss betyr det ikke så mye om de har jobbet sånn eller sånn, sier Heggernes.

— Var medarbeiderne på jobb da de ble tatt?

— Nei, jeg tror ikke de var iført vester eller var i jobb. Ikke som jeg kan huske i alle fall.

- Ikke heldig

Totalt har rundt 3000 frivillige medarbeidere jobbet på Hovefestivalen denne uken. Etter det fvn.no kjenner til, er det ikke noen spesielle krav for å bli medarbeider.

Ifølge fungerende stasjonssjef ved Arendal politistasjon, Erik Haugevik, har ikke silingen av medarbeiderne vært tilstrekkelig god nok. Han reagerer spesielt på at frivillige er tatt med narkotika.

— Dette er ikke heldig. Sett fra vårt ansvarsområde vil ikke disse ha en restriktiv holdning nok i forhold til andre deltakere, sier han.

Festivalsjef Morten Sandberg visste ikke at noen av medarbeiderne var tatt av politiet da fvn.no snakket med ham fredag ettermiddag. Han er ikke fornøyd med oppførselen til flere av de frivillige.

— Dersom dette har skjedd, legger jeg meg flat for det. Men det er vanskelig for oss å forutsi slikt. Det er veldig synd at man ikke kan stole på hverandre, sier han.

Database

Festivalledelsen har imidlertid startet arbeidet med å bygge opp en database over frivillige medarbeidere, og vil bruke denne aktivt før neste års festival.

— Vi vil bruke databasen opp mot neste år for å sikre våre interne kontrollrutiner. De som jobbet for oss i fjor, var i hovedsak musikkinteresserte. Når vi nå har blitt en bedre kjent festival, har det også vært andre typer folk som har meldt seg, sier Sandberg, som tviler på at de aktuelle personene som er tatt av politiet i år vil få jobb igjen.

— Hvis jeg kan hindre det, skal de ikke få jobbe for oss neste år, sier han.

Les også: Journalist ga rappere dop