Den mest besøkte filmen forrige uke var uten tvil «Legenden om Narnia – Prins Caspian» med 82383 besøkende. Men nå ser det ut til at eventyr-filmen får hard konkurranse når damene i musikalen «Mamma Mia!» gjør sitt inntog. Filmen hadde premiere torsdag og ble den mest sette i helgen med et besøkstall på 64096 personer – hele 40962 flere enn dem som løste billett til «Legenden om Narnia – Prins Caspian».

Dermed kan det se ut til at filmen om musikalen «Mamma Mia!» kan komme til å trone høyest på kinotoppen en stund fremover, hvis vi skal tyde den enorme interessen første spillehelg. I filmen møter du kjente skuespillere som Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård og Colin Firth. Alle de tre mennene har hatt et forhold til førstnevnte, med det resultat at hun ikke vet hvem som er faren til datteren sin. Dette skaper forviklinger når datteren skal gifte seg.

Ikke store overraskelser

Trygt plassert på andreplass er riktignok filmen «Legenden om Narnia – Prins Caspian» med 23134 besøkende denne helgen. Totalt er det 141786 som har løst billett til eventyret om den tilbakevendte prinsen av Narnia siden premieren.

Jentene i «Sex and the city» endte som den tredje mest sette filmen med 6184 besøkende og det kan virke som om interessen for firer-banden har begynt å dale en smule i helgene. Kanskje de fleste interesserte har rukket å se filmen nå?

På fjerdeplass denne helgen finner vi «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike» med 4213 besøkende. Og «The incredible Hulk» havner på en femteplass med 2104 besøkende.

På listen over flest besøkende denne uken er det ikke store forskjellene fra helgens liste. «Legenden om Narnia – Prins Caspian» er mest besøkt, etterfulgt av nykommeren «Mamma Mia!». De resterende fem plassene er som helgebesøket.

Skuffende Eddie Murphy

Den store skuffelsen denne premierehelgen var Eddie Murphys nye film «Meet Dave», som beskrives som den største floppen i Murphys karriere siden «The Adventures of Pluto Nash» som kom i 2002, skriver VG.no.

Norsk film gjør det bra

Det er gøy å registrere at så langt i år er det hele fire norske filmer på topp ti listen over flest besøkende. Den norske familiefilmen «SOS Svartskjær» ligger på en tiende plass med 155987 besøkende. «Mannen som elsket Yngve» ligger på en foreløpig åttendeplass med 172228 besøkende. «Lange flate ballær II» er sett av 292299 besøkende og øverst på førsteplassen troner den norske filmen «Kautokeino-opprøret» med Mikkel Gaup og Mikael Persbrandt i hovedrollene.