KRISTIANSAND: – Vi har fått forespørsel fra representanter i amerikansk musikkbransje om å arrangere Quart i USA. Det sier vel litt om at årets festival har vært vellykket. Vi har fått enormt gode tilbakemeldinger fra både publikum og artister, sier en ellers så hemmelighetsfull Buli til NTB. Han vil verken oppgi hvem disse representantene er, eller hvor i USA det kan være aktuelt å sette opp festivalen.

Prioriterer Kristiansand

– Det kan godt hende det blir noe av, muligens som enkeltarrangement. Men først vil vi bruke ressursene på å få Quartfestivalen i Kristiansand oppe og stå. Vi tar ikke stilling til forespørslene ennå, sier Buli. Han jobber nå med å rigge ned etter årets festival.

Festivalsjefen garanterer at det blir Quart neste år også, til tross for at underskuddet trolig ligger på omtrent 10 millioner kroner.

– Dette forventet vi på forhånd. Tallene er klare om tre uker, sier han.

Tar selvkritikk

Årets Quartfestival fridde til et noe eldre publikum enn tidligere. Buli varsler at de fortsetter med den nye profilen.

– Publikum vil ha samme profil, og vi vil ha samme publikum. Neste år vil vi kjøre samme stil, bare enda sterkere, lover han.

Natt til søndag falt fem festivaldeltakere i vannet da ei bru på festivalen knakk. Ingen av dem ble alvorlig skadd, men festivalsjefen tar selvkritikk for det som skjedde.

– Det ble lang kø, slik at mange mennesker ble stående lenge på brua. Det tar vi selvkritikk på, og vil rette opp til neste år, lover Arild Buli.