De siste dagene har festivalsjef Martyn Reed lekket ut flere spennende navn. Onsdag meldte han via Twitter at Deerhoof var bekreftet, og torsdag var de eksperimentelle islenderne i Múm på plass. Festivalen feirer ti år i år, og for første gang er det ikke bare Stavanger som får nyte godt av festivalprogrammet. Nyskapningen Numusic Oslo som finner sted samtidig som Stavanger-delen sørger for det.

– Vi har satt sammen et program og innledet samarbeid med konsertstedene Blaa og The Villa i Oslo. Flere av artistene opptrer både i Stavanger og Oslo, og vi tester ut om dette er noe som kan utvikles videre, sier Reed.

– Kultureksport fra Stavanger, altså?

– Ja. Numusic er et Stavanger-varemerke. Dette kan kanskje bidra til å ta ut enda mer av potensialet.

Ti år

Årets program er ferdig om noen uker, men Reed er godt fornøyd med artistene så langt.

– Det er jo et jubileumsår, og Arvo Pärts samarbeid med Stavanger symfoniorkester blir en del av feiringen. Han blir hovedperson for fem høyt profilerte konserter under festivalen, sier Reed. Han mener ellers at årets program er det bredeste så langt.

– Artister fra flere land enn tidligere er representert, og vi har mer indie og mer rock på programmet, sier han.

Biosphere

Reed har også lokket Biosphere til å gjøre et klassisk klubbsett på festivalen. Ellers regner han med at Glass Candy kan bli et høydepunkt.

– Jeg tror også at The New Wine har potensial til å bli massivt store i framtiden, skryter han. Han trekker også fram Noxagt og The Shock som to av de mest spennende lokale artistene.

Synlig

Han lover også at festivalen vil bli enda mer synlig i bybildet med flere arrangementer på dagtid. Samarbeidet med de lokale musikkorganisasjonene Great Moments, STAR og Nordic Music Week skal også bidra til dette.

– Casio Kids skal blant annet spille på Arneageren i sentrum, røper han.

Billettsalget til årets festival starter ikke før i midten av juli. En av Reeds største bekymringer nå er hvordan skjenkereglene vil slå ut for festivalen.

– Vi er en festival som er basert på klubbkultur, og kontraktene vi har skrevet med artistene har lagt åpningstider til 03.30 til grunn. Nå vet vi ikke helt hva som skjer. Vi er imidlertid i jevnlig dialog med kommunen, sier han.