HOVE: Festivalgründeren Melvin Benn var i går på befaring på festivalområdet på Tromøya. Under det travle besøket tok han seg også tid til en prat med fvn.no.

Etter to katastrofale år rent økonomisk er bookingbudsjettet strammet inn, som en følge av Benns overtakelse. Selv om kanskje de aller største navnene mangler er briten godt fornøyd med årets program.

— Jeg synes vi har en sterk line-up, og er ganske fornøyd med resultatet, sier han.

Det er bookingsjef Toffen Gunnufsen som har stått for det praktiske angående bookingen, men det er Benn som har hatt det siste ordet.

— Toffen kommer med sine anbefalinger, men det er jeg som bestemmer hvor mye vi skal betale. Noen ganger ringer agentene rett til meg for å kreve mer penger. Da blir vi enige om en pris, eller så sier jeg bare nei, sier Benn.

Ifølge Benn har uenigheter mellom ham og Toffen aldri ført til hissige konfrontasjoner.

— Det er det ingen grunn til. Det er jo mine penger, konstaterer Benn med et smil.

Av årets artister er han mest glad for å ha fått fatt i Fleet Foxes og The Prodigy.

— Jeg er henrykt over at vi fikk Fleet Foxes, men min absolutte favoritt er The Prodigy. Live er de helt fantastiske. Jeg har sett dem mange ganger, og de har et vibrerende (vibrant) live-set, sier Benn.

Et annet band han gleder seg til er nylig gjenforente Faith No More, som skal ha levert en 72 sider lang liste (en såkalt raider) over ting de ønsker backstage under sitt Hove-besøk.

Den skal imidlertid kun bestå av ting som koster en slikk og ingenting, åpenbart for å peke nese til diverse kravstore artister.

Som erfaren festivalarrangør har Benn mottatt diverse dyre og merkelig forespørsler fra artistene. Hove-klare The Killers er kjent for å kreve forskjellige merker sprit på de ulike ukedagene.

På 80-tallet var rockebandet Van Halen kjent for å kreve at de brune kulene i M&M-posene ble fjernet.

— Noen vil ha roser hvor alle bladene har forskjellige farger. Jeg har også blitt spurt om, og sørget for, en fullt utstyrt gymnastikksal. Et band spurte om å få et svømmebasseng, men da ga jeg dem et lite plaskebasseng. Det synes de bare var morsomt, sier Benn, som mener det ofte ikke er artistene selv som står bak de urimligste kravene.

— Ofte er det bandets tour-manager som kommer med krav om ting han tror bandet vil ha, sier Benn.

Les hele intervjuet med Melvin Benn i mandagens papirutgave av Fædrelandsvennen.