Ida Maria lanseres i disse dager i USA. Den største PR-fisken be halt i land i natt norsk tid da hun spilte på Jay Lenos talkshow.

Programmet blir sett av over fem millioner i snitt, mer enn for eksempel David Letterman.

— Vil se deg danse!

— Min neste gjest er en sanger og låtskriver fra Norge, sa talkshowverten.

— I kveld fremfører hun «I like you so much better when you're naked», men ignorer det, sa Leno spøkefullt til de andre gjestene i studio, skuespillerne Hugh Jackman og Abigail Breslin.

— Nice to see you, mister Jackman, begynte Ida Maria freidig.

— Jeg vil se deg danse!

Så freste hun og bandet gjennom en selvsikker versjon av låten, som første nordmann på Jay Lenos program noensinne.

Etter at låten var ferdigspilt fikk hun til og med klemt litt på Hugh Jackman, skuespilleren og Oscar-verten som ifølge magasinet People er verdens mest sexy mann .

— Ekstremt fornøyd

Ida Maria er for tiden på turné i USA. Debutplaten «Fortress ’round my heart» ble nylig sluppet til jevnt over brukbare anmeldelser.

Manager Jan-Petter Bratland er i Norge, og har ikke snakket med Ida Maria etter opptredenen hos Leno. Men han har pratet med folkene som er med henne i USA:

— Alle er ekstremt fornøyde. Dette gikk veldig, veldig bra, sier Bratland.

- En god begynnelse

Manageren var uansett mer nervøs før Ida Maria skulle opptre på Coachella-festivalen lørdag.

— Klokken ett på festival. Da risikerer man at det bare kommer 30 og ser på. Men det kom visst to-tre tusen. Før Leno var jeg vel egentlig ikke så nervøs. Alle som jobber med TV i det formatet er ekstremt profesjonelle. Nå har jeg bare sett Youtube-klippet, men det så ut til å funke.

- Hva betyr en opptreden på Jay Leno?

— Det vil vise seg om det har noen betydning i det hele tatt. Vi tenker at det er en liten, viktig ting. Men vi trenger mange små, viktige ting. Det var en god begynnelse, sier Jan-Petter Bratland.

Foto: AP