KRISTIANSAND: — Dette er er helt nytt for meg, men noe som var forventet når driftsresultatet ble som det ble. Personlig synes jeg det er trist for Kristiansand som by, sier Harald Andersen, til fvn.no.

Han mener Quart har vært historisk viktig for landsdelen, men at den de senere årene har fått flere sterke konkurrenter i blant annet Hovefestivalen og Øyafestivalen i Oslo.

— Det ser for meg ut som at per dags dato så er det ikke grunnlag for at man har en festival som har så store artistutgifter som Quart. Nå er ikke jeg noen ekspert på festivaldrift, men det ligger litt i kortene at når det er så lite billettinntekter kontra artistutgifter, så er det ikke liv laga, mener Andersen og peker på Øyafestivalen som en foregangsfestival.

— Øyafestivalen klarer å selge flere billetter og har klart å skaffe større nasjonale sponsorer, sier Andersen, som peker på at det er på inntektsiden at det har skortet mest for årets Quart.

- Er det likevel noe man kunne ha gjort annerledes som handelsstand?

— Nei, når det gjelder Quart så er det første år vi har vært inne med et sekssifret sponsorbeløp i 2009, men det blir bare et spytt i havet når man har et underskudd på 30 millioner kroner, sier Andersen, som tror andre faktorer har vært avgjørende for at Quart nå slås konkurs.

Han vektlegger at man må ha et festivalprogram som selger tilstrekkelig med billetter og klarer å knytte til seg store sponsorer.

Han har likevel lyst til å understreke viktigheten av at det finnes slike som Arild Buli som både ønsker og satser.

— Dessverre med et underskuddsresultat på 30 millioner kroner, og i Kristiansand så finnes det ikke noen aktører som kan dekke den type underskudd, mener Andersen.