«This is it» består av upubliserte bilder og film, 100 timers opptak av prøvene fram mot comeback-konsertene på London O2 Arena, inkludert de endelige kostymeprøvene, hele tre nye musikkvideoer, og en ny, digital oppgradering av «Thriller»-videoen.Sony skal ha betalt 414 millioner for de siste filmopptakene av Michael Jackson, og satser på en Oscar for dokumentaren om popstjernen.

En måned før Michael Jackson-filmen har premiere, var kinoene i ferde med å tømmes for billetter. Det ble meldt om rekordsalg over hele verden.

– Ikke Michael

Men filmen viser ikke sannheten om Michael Jackson, hevder pappa Jackson sammen med deler av fansen.

Michael Jacksons far Joe Jackson har allerede gått ut mot filmen og hevder at det slett ikke er Michael Jackson, men en stand-in som danser i flere av scenene. Ifølge TMZ har filmselskapet Sony avvist disse påstandene.

— Et par uker før han døde, så vi Michael Jackson forandre seg drastisk, sier en av initiativtakerne, Talin Shajanian, til BBC News.

Hun skal ha fulgt Jackson på nært hold som superfan siden 2003, og mener popkongen mot slutten viste endret holdning til spille hele 50 konserter i den såkalte O2-arenaen i London.

— Han gikk fra å være opprømt om showene, til å bli bekymret og misfornøyd om den veien ting utviklet seg, hevder Shajanian.

Se selv

Men i dag er det premiere, og de som allerede har kjøpt billetter kan gå og se selv. De andre får se om det er flere billetter igjen til de 14 dagene filmen skal gå på kino.

Her er traileren til «This is it»: