KRISTIANSAND: Bergenseren har gjort seg mange erfaringer etter et halvt års virke i de 15 år gamle skoene til Toffen Gunnufsen. Selv er Skauge bestemt på at han skal makte å fylle skoene, og vel så det, men så var det omgivelsene da.

— Jeg var ikke forberedt på trøkket fra publikum og media. Det har kanskje overrasket meg aller mest. Det er nesten utrolig hvor mye folk tror på det som står i avisen, ler Jørgen Skauge, og sikter til headlinerne som Fædrelandsvennen har spekulert i er på vei til Quart.

Han har jobbet minst 150 prosent de siste månedene. Uten å skrive verken timer eller overtid.

— Nå trapper jeg ned stillingen min som avdelingsleder på Samsen, og går over på 100 prosent stilling i Quart. Det blir rett og slett for mye med begge jobbene, sier Skauge.

Ris og ros.

Når han i tillegg reiser i skytteltrafikk mellom Oslo, Stockholm og London er det vanskelig å få timeplanen til å gå opp. Mye tid går også med til å snakke med folket. For engasjementet er enormt rundt Jørgen Skauge.

— Jeg har fått veldig mye ris og ros det siste halvåret for band og artister som ikke har rot i virkeligheten. Jeg har fått mange hundre telefoner angående løse rykter, ler Skauge.

Han har helt sluttet å gå på byen lørdag kveld. Det har rett og slett ingen hensikt.

— Når jeg er på byen er det for å være sammen med venner, men det kan man bare glemme i en så profilert jobb som denne. Alle vil diskutere musikk og Quart, sier Skauge - og har et godt eksempel fra London for å illustrere hvordan hverdagen er blitt snudd på hodet.

— Jeg hadde tre timer fri, og sto i en platesjappe med et par Flaming Lips-dvd'er i hånden. «Aha, så det er dem du skal ha til Quart», sa plutselig en fyr på siden av meg. Det var en venndøl som kjente meg igjen, ler Skauge.

Før han legger til:

— Det er jo gledelig at Quart engasjerer så mange.

Ikke stresset.

Fortsatt har han ikke sluppet et eneste navn til neste års festival.

Hele Musikk-Norge venter i spenning, men selv tar han situasjonen med stor ro.

— Det virker som omgivelsene er mest stresset. Hvis alt går som jeg tror, vil ting virkelig begynne å skje i januar og februar. Da skal jeg få ting bekreftet. Vi har mange nok bud inne til å fylle hele festivalen, men helt ferdigbooket vil jeg ikke være før i april.

I løpet av to uker vil han trolig ha sluppet de første storkanonene ut i offentligheten.

Et slipp er uansett nært forestående. Det lover han.

— Jeg gleder meg veldig til det første artistslippet. Det blir en milepæl både for meg personlig og for festivalen.

— Hva om headlinerne sier nei til dine tilbud?

— Da har jeg en backupliste. Og den er både lang og sterk. Jeg er overhodet ikke stresset, sier Jørgen Skauge rolig.