Freestylekjøreren Henrik Windstedt i lufta.

— Det blir spennende. Det er første gang jeg viser en film på Fønix hvor jeg står alene som produsent. Å få vist filmene sine på kino er jo det de fleste drømmer om, sier Wergeland. Første solo-film på kino

I utgangspunktet hadde Wergeland bare planer om å vise sitt siste verk for venner, og gi den ut som en dvd, men kinosjef Petter Benestad sa ja, takk og gav en sal til disposisjon da han ble spurt om mulighetene for kino-fremvisning av «Exploded View».

Her kan du se en smakebit: http://www.youtube.com/norsemanprod

Støtte av kommunen

I november ble Kristiansands-regissøren tildelt 100 000 kroner fra kommunen til oppstart av filmselskapet Norseman Productions. Selskapet spesialiserer seg på filmer om og med freeride- og freestylekjørere på ski. «Exploded Views» hovedperson er en av verdens beste på sitt felt, og tok sin første VM-tittel som junior allerede i 2002. Er du nysgjerrig på Windstedt, kan du også ta en titt her: http://www.henrikwindstedt.com/

Wergeland har selv kjent denne litt sky og utilgjengelige, men likevel bemerkelsesverdig dyktige idrettsutøveren siden 2005. — Folk oppfatter ofte at denne formen for sport bare ser farlig og at de som driver på med det må være ”gale” eller bare ute etter å ta livet av seg. Men det er litt av det jeg prøver å si noe om ved å komme litt nærmere innpå personen Henrik Windstedt i denne filmen. Det er interessant hvordan han ikke opplever fare på samme måte som andre mennesker, forteller Wergeland.

Saken fortsetter under bildet

Freestylekjøreren Henrik Windstedt

Verden rundt i fjellheimen

I hele fjor vinter besøkte han fjelltopper i både Japan, Russland, Alaska, Sveits, Italia, Frankrike Japan, Russland, Alaska, Sveits, Italia, Frankrike og Skandinavia sammen med Windstedt og et film— og fototeam.

Billetter til premieren på «Exploded View» kan kjøpes på Fønix Kino.