Hyllestkonserten for den avdøde popkongen Michael Jackson skulle ha foregått i Wien, men ordføreren der, Michael Haupl, mener hele arrangementet led av dårlig organisering, og trakk pengestøtten.

Trakk støtten

Østerrikske myndigheter stengte kontoen og trakk all pengestøtte for det som skulle ha blitt en gedigen hyllestkonsert for Michael Jackson. Grunnen er at de mener konserten tilslutt bare besto av en rekke B-liste-artister.

Det er Michael Jackons bror, Jermaine Jackson, som har stått i spissen for denne konserten. Han gikk tidlig offentlig ut og skiltet med navn i verdensklassen. Blant annet skulle May J. Blige delta, men hun avlyste tidligere denne måneden. Det samme var tilfelle med Natalie Cole. Til stor forargelse hos mange var også Chris Brown på plakaten fra starten av, men det gikk også i vasken.

– Dårlig organisert

– Det ville har vært veldig interessant... dersom den var godt planlagt og organisert, noe den ikke var, sier ordføreren i Wien, Michael Haupl til BBC.

Bare timer senere ble konserten avlyst. Jermaine Jackson måtte innrømme at flere stjernenavn faktisk aldri hadde bekreftet deltakelsen.

Ordføreren hadde lovet bort hele 5,5 millioner kroner til det som skulle bli et spektakulært show på Schonbrunn Palace den 26. september. Konserten var fra starten av regnet å ha en reklameverdi for Wien og Østerrike på godt 300 millioner kroner, men ettersom de store stjernene uteble, uteble også reklameverdien.

Skylder på media

Konsertarrangørene skylder kanselleringen på østerriksk media som først begynte å skrive om «B-liste-artister».

Hyllestkonserten er nå flyttet til London, og skal etter planen foregå neste år på Wembley Stadium.