KRISTIANSAND: — Når man har veldig høye ambisjoner som ny arrangør for en veletablert festival allerede det første året, så er det mange feller man kan gå i, sier PR-sjef ved Øyafestivalen i Oslo, Jonas Prangerød, til fvn.no om Quarts konkurs.

— Det er naturlig at man får startvansker og at det dukker opp uante utfordringer underveis, mener Prangerød.

For Quarts del innebærer det et driftsunderskudd på 30 millioner kroner.

Prangerød mener at Øyafestivalens styrke nettopp har vært det at festivalledelsen har lært seg å vokse med oppgaven og ikke gape over for mye på en og samme gang.

— Når ambisjonene blir så store så blir det vanskelig å få bukt med barnesykdommene samtidig som at man skal skape noe omfattende. Det er veldig fint å ha høye ambisjoner, men vanskelig å nå dem alle på ett år, sier Prangerød og legger til:

— Ambisjonene virket veldig høye fra dag én, sier Prangerød som tror det kan være lurt for en potensiell festivalarrangør å tenke seg nøye om før man velger å blåse liv i enda ett konkursbo med navnet Quart på.

— Den neste som ønsker å starte en ny rockefestival i Kristiansand bør kanskje vurdere å starte noe helt nytt framfor å hente opp det gamle navnet en gang til, oppfordrer Prangerød forsiktig før han legger til:

— Det er imidlertid ikke noe jeg skal bestemme, men det hadde nok vært sunt.