Det første vi fikk se da Nintendo DS ble lansert var en demonstrasjon av Metroid Prime Hunters. Nå er spillet omsider klart til lansering, og det har vært vel verdt å vente på. Verdens tøffeste kvinnelige hodejeger Samus Aran er i storform. Denne gangen er hun ute etter legendariske superkrefter man oppnår hvis man får tak i åtte forskjellige dupeditter, som er spredt rundt omkring i verdensrommet. Men det er ikke bare Aran som vil ha tak i skattene, det er også en gjeng konkurrerende hodejegere ute etter byttet, og på bestemte steder i spillet må de legges i bakken en etter en.

Hvis du velger å bruke standardinnstillingen for kontrollen av Samus, bruker du retningsknappen til å bevege deg fremover, bakover og til siden, og stylusen på berøringsskjermen til å se deg rundt og hoppe. Skyte gjør du med venstre skulderknapp. Til å begynne med får du litt krampe i hendene av dette, men du venner deg overraskende fort til den uvante kontrollmetoden, og siktingen blir atskillig mer nøyaktig enn med andre kontrollmetoder. Og det kommer godt med, i og med at du ikke kan låse siktet på fienden, som i GameCube-spillene i samme serie.

I forhold til i GameCube-spillene, mangler det dessverre litt på utformingen av omgivelsene. Spillet går i større grad på skinner rett fram, mens du i de to andre spillene utforsker store verdener og stadig oppdager nye kriker og kroker der det ligger gjemt godsaker du trenger for å komme deg videre. I Hunters gjelder det stort sett å sprenge seg gjennom noen dører, skyte ned noen skurker, banke opp bossen, hente greia du er ute etter og komme seg ut igjen og videre til neste verden. Men det er tross alt et spill man kan ha med seg i lomma vi snakker om her, og det er uansett ingenting i samme sjanger til håndholdte konsoller som når Hunters til knærne en gang. Metroid Prime Hunters er et av de desidert beste spillene til Nintendo DS, og anbefales for alle.

TORE SAND

Hodejeger

i lommeformat

Metroid Prime Hunters

Utgiver: Nintendo

Sjanger: Førstepersonsactioneventyr

Alder: {lt}12+. jpg{gt}

Plattformer: Kun Nintendo DS