VISESANG

Filmpremieren er like rundt hjørnet. Hans Erik Dyvik Husby vil helt sikkert bli sett på med argusøyne av svenske kritikere der han tolker en av landets største visekunstnere, Cornelis Vreeswijk. Han ble riktignok født i Nederland, men regnes likevel som svensk nasjonalskatt på linje med Evert Taube.

Dyvik Husby, som mange kjenner best som Hank Von Helvete fra Turboneger, kler sikkert filmrollen godt. På dobbeltalbumet som danner filmmusikken, slipper han til med hovedvokal bare fire ganger. Han gjør blant annet bra sanginnsats på «Mördar-Anders», og synger duett med Pernilla Andersson på «Jag hade en gång en båt». Sangen er for øvrig lagt oppå de originale instrumentalsporene til Vreeswijk.

En stor del av de 36 lydsporene er originalinnspillinger av visekunstneren selv. Cornelis sin sønn, Jack Vreeswijk, bidrar med stemningsfull instrumentalmusikk. Fred Åkerström og Lars Gullin får også slippe til. Som helhet fremstår dette som litt rotete satt sammen, uten at det spiller særlig stor rolle. For de sterke visene står seg godt, og det er morsomt å høre Hans Erik Dyvik Husby tolke noen av dem.

No Caption