Det funker bra dette. Frk. Fryd fra Stavanger, og bandet Hjertebank, får det tidvis til å koke med sin pønkete og rocka energi. Men låtene blir litt for likelydende.

Hun har holdt på i ti år. Stemmen til Frk. Fryd er sterk og høyt der oppe i toneleiet mens hun freser ut sine meldinger om svik, mislykket kjærlighet og mørke skyer. Dette er hennes debutalbum, og det er god grunn til å tro at det fungerer vel så bra live i et tettpakket klubblokale som på plate.

De elleve låtene tikker inn på rundt tre minutter hver. Her tuller man ikke bort tiden, og på åpneren «Svart sol» er det lett å linke henne til Raga Rockers da de var på sitt beste og sitt mest energiske. «Tok meg med» er intens og tøff i sin enkle og direkte form, mens «Blod & honning» er et høydepunkt med sine tøffe riff.

Den gitarbaserte , pulserende og heftige rocken til Frk. Fryd begir seg også inn i en mer poppa retning på «Svikets barn» og «På dypt vann». Den ivrige frøkenen synger bokmål på alle sangene unntatt sistelåten, «Bittert mareritt», der Robbie fra bandet er duettant. En bra avslutning på et helstøpt album. Friskt og flott. Men spennvidden i uttrykk og stil blir litt for liten for å holde på interessen særlig lenge.

FrkFryd.jpg Foto: Eva Myklebust