ROCK

Deres forrige album, «Crack the skye», står igjen som et av de beste rockealbumene siden tusenårsskiftet. Deres femte utgivelse er kanskje ikke like bra, men de fikser det de prøver seg på.

Mastodon, med opphav i amerikanske Atlanta, er snillere denne gangen. De beveger seg i området som vi kan kalle classic rock; litt Led Zeppelin og Deep Purple, men med en typisk amerikansk touch. Tittelkuttet handler om broren til gitarist Brett Hind, som døde på en jakttur mens Mastodon var midt i innspillingen av denne platen. Denne låten og balladen er en sterk lytteopplevelse med flott gitarspill av Hind.

Her er mange fengende låter som sitter umiddelbart, slik som singelen «Curl the burl». For Mastodon har tydeligvis vært fokusert på det melodiøse denne gangen. De har blitt rundere i kantene, samtidig som de beholder sitt tungrockkonsept. Det spiller bare så tight og så bra, akkurat som forventet. Mastodon er nok et av de beste rockebandene i verden i 2011. Så får vi bare se om de blir et av de mest populære også etter denne utgivelsen.