kristiansand: — Vi satser på å gi ut den siste plata vår før vi bikker 50. Eller for å si det sånn: det er ikke sikkert vi gir ut ny plate før noen andre enn Rosenborg har blitt seriemestre, ler gitarist Knut Nesbø (43). Sammen med sin litt mer kjente storebror Jo (44) og resten av Di Derre opplevde han eventyrlig suksess på midten av 90-tallet. I kveld topper Di Derre plakaten på Vannfestivalens program.«Jenter & Sånn» fra 1994 er den niende mest solgte norske plata gjennom tidene med hele 200.000 omsatte eksemplarer. Spilte på Quart?

Di Derre har spilt i Kristiansand mange ganger tidligere, både på Vaskeriet og til og med på gamle Nattergalen. Det er der Mother India holder til nå.- Det var en sånn undergrunnsklubb à la The Cavern hvor The Beatles spilte på sekstitallet, sier Nesbø. Han mener også bestemt å ha spilt på Quartfestivalen i 1995. Men det er ikke festivalsjef Toffen Gunnufsen helt enig i.- Jeg likte dem ikke. De passa ikke inn, sier Toffen. Han nektet plent å sette opp Di Derre under Quarts offisielle program 1995. Løsningen ble at bandet fikk arrangere konserten selv på Markens. Det var nok heller ikke så mange flere enn Toffen og hans menn som fikk med seg at konserten ikke var en del av Quart. - Ikke synd på dem

— Det er ikke synd på dem for det. De gjorde det jo veldig bra ellers, sier Toffen.Og det har han rett i. Di Derre har solgt til sammen 320.000 plater.I kveld fortsetter trolig suksessen med en god konsert foran hundrevis av fans i Tresse. Di Derre er kjent som et drivende godt liveband, og kveldens konsert er en del av en liten sommerturne på fem-seks konserter. Aktiviteten i bandet er ellers lav. Det har blitt seks år siden de gav ut «Slå meg på».- Vi ville ta det litt med ro etter å ha jobbet hardt i seks- sju år med høy gjennombruddshissighet. Det er jo også grunn til å lure på hva som er den ideelle levetiden for et middels popband, sier Knut Nesbø.Han synes det er i overkant av hva som er sunt for et band å selge over 200.000 plater.- Misforstå meg rett. Men hypen er ofte selvforsterkende. Jeg mener 20-30.000 er et mer naturlig tall for oss. Det ser ut til at det finnes cirka 30.000 fans som har alle de fire platene våre, og som liker mer enn bare hitlåtene våre, sier Nesbø.