Du får en kjapp treningsrunde i en gammel Gloster Gladiator fra første verdenskrig, og etter å ha behersket svingteknikker, sikting, skyting og bombing, må du før du vet ordet av det vise hva du er god for i ekte luftkamper.

Deretter går det slag i slag. I løpet av spillet blir du skvadronleder og flyr klassiske jagerfly som Spitfire, Hurricane og Mustang.

Blazing Angels er et standard flyspill. Du får vanlige oppdrag som å skyte ned alle de tyske bombeflyene, sprenge broer, ta spionbilder og alt annet som krigspiloter driver med. Du kan gi enkle ordre til vingmennene dine, som å angripe, holde seg i formasjon, forsvare deg eller til og med reparere flyet ditt mens du flyr. Hvordan det går til skjønner jeg ikke helt, men det funker i hvert fall.

Det er kontinuerlig masse prat fra over radioen, og det er spesielt irriterende å høre på all tjatringa til nazipilotene.

OK, jeg vet at ikke nødvendigvis alle tyske piloter under krigen var jødehatere, men disse gutta er noe så til de grader på lag med Hitler at det er helt komisk. Når du har hørt for tiende gang at en tvilsom skuespiller med falsk tysk aksent «hater engelskmenn og amerikanere» får du i hvert fall litt ekstra lyst til å skyte ham ned, om ikke annet så for å få ham til å holde kjeft.

Kontrollmetoden er heller ikke helt prima. Du har ikke høyderor, sideror og balanseror plassert på en logisk måte på styrespakene. Du bruker venstre spak til å styre opp, ned og til siden og høyre spak til gass.

Du har ingen indikasjon på skjermen om hvor fienden befinner seg, men du kan trykke inn venstre avrekker på håndkontrollen for å sikte inn kamera mot nærmeste fiende.

Dette venner du for så vidt til etter hvert, men du skal holde tungen rett i munnen for å styre riktig når fienden er bak deg og du plutselig ser flyet ditt rett forfra.

Blazing Angels mangler også litt når deg gjelder innlevelse. Det er litt gøy en stund å rase rundt og skyte på ting, men du føler ikke helt at du utretter noe særlig. Og slaget om Pearl Harbor er bare ikke noe moro å spille. Du vet at din side taper uansett, og motivasjonen for å gjøre en bra jobb uteblir.

Hvis ikke du har en spesiell interesse for fly fra andre verdenskrig, kan du godt gjøre en «fly by» over Blazing Angels.

TORE SAND

Vinger over Europa

Blazing Angels: Squadrons of World War 2

Utgiver: Ubisoft

Sjanger: Rollespill

Alder: 12+

Plattformer: Xbox 360 og Xbox