**«Mord i minnet» (Murderland)

Kanal:** TV2 (skjærtorsdag, langfredag og påskeaften)

Skuespillere: Robbie Coltrane, Amanda Hale, Bel Powley

«Mord i minnet» av David Pirie er først og fremst en veldig mørk og dyster fortelling, som omhandler tema som pedofili, prostitusjon, mord og korrupsjon, og som viser menneskesjelens svarteste kroker.

For femten år siden kom Carol, som da gikk under navnet Carrie, hjem og fant moren myrdet. Carol så også en skygge av det hun tror kan være drapsmannen på veggen i det hun løp for å ringe politiet. Hun er besatt på å finne ut hva som har skjedd med moren, og gjør det hun kan for å bistå politimannen Douglas Hain (Robbie Coltrane) i etterforskningen.

Hain på sin side har alkoholproblemer, er beskyldt for korrupsjon og er stort sett uglesett av alle sine kollegaer. Har han hatt noe med forbrytelsen å gjøre? Drapet forblir uløst, men 15 år senere, da Carol skal gifte seg, drar hun tilbake for å besøke Hain og for å avdekke sannheten.

Serien er delt inn i tre deler: I første episode får vi Carries versjon av det som skjedde, i andre episode får vi historien servert gjennom politimannens øyne, og i tredje og siste episode blir historien fortalt gjennom Carols øyne.

Dette kunne i utgangspunktet vært interessant hvis ikke de to første versjonene hadde vært så like. Hele den andre episoden er, foruten små unntak, nesten identisk med den første episoden. Det blir veldig kjedelig og langtekkelig.

Det er egentlig ikke noen høydepunkt i denne serien, bortsett fra gode skuespillerprestasjoner. Den oppleves som veldig lang, til tider ekstremt kjedelig og den mangler nerve. Man blir heller ikke det minste overrasket over hvem som er morderen. Gi meg heller et godt mysterium i god gammeldags Agatha Christie-stil til påske, for dette var ikke bra.