Se video fra fvntv om spilletDet har blitt laget mange Star Wars spill siden den første spillehallversjonen der du styrte en X-Wing gjennom et svart-hvitt landskap med vektorgrafikk. De fleste typer spill har blitt dekket opp gjennom årene, men det de aller fleste har til felles er at du spiller ”the good guys”, rebellene. Det har vel likevel aldri vært noen tvil om at det stort sett var flaks som gjorde at den litt puslete gjengen med opprørere greide å ta knekken på Det galaktiske imperium, og det er i hvert fall ingen som helst tvil om at Darth Vader (når han ikke spilles av Hayden Christensen) er mye tøffere enn alle de snille til sammen.

Derfor er det en glede å oppleve, at ved begynnelsen av The Force Unleashed, spiller du faktisk den høye svartkledde tøffingen med pusteproblemene og det røde lyssverdet. Du løper av gårde og fiker til alt som du gjennom seks filmer har lært at du skal heie på, her må wookier, jawaer og stort sett det meste som kan krype og gå i Star Wars-universet unngjelde.

Det er imidlertid ikke så lenge du får spille Vader selv, The Force Unleashed handler om den hittil ukjente læregutten hans, med det relativt pretensiøse navnet Starkiller, og handlingen foregår mellom episode III og IV i filmserien. Du blir sendt ut på oppdragene Vader ikke gidder å gjøre selv, for å drepe jedier og alle andre som står i veien.

Spillet gjør så godt det kan for fylle ut Star Wars-historien, men det blir litt tynt. Det mangler det storslagne preget filmene er kjent for, og hvis du har spilt God of War-spillene synes du nok at kampsystemet her er litt enkelt og hakkete. Det er ikke bra nok flyt, og spillet faller litt i standardfella til denne typen spill, helten gjør en kombo og så må han liksom hvile litt. Likevel, The Force Unleashed bruker avansert fysikk, og det er ganske kult å bruke kraften til å kaste for eksempel en container i fleisen på en gjeng med stormtropper som kommer for å ta deg.

Du har en god del komboer med lyssverdet du kan bruke mot fiendene, men du trenger ikke egentlig så mange av dem, det holder egentlig fint å banke til med vill knappetrykking og passe seg litt når de største fiendene angriper. Det er en stund ganske kult å brøyte seg vei gjennom horder med kjente Star Wars-figurer, men etter et par oppdrag er det nok mulig du går litt lei.

Spillet har dessuten oppsiktsvekkende mange programfeil, jeg opplevde alt fra at Starkiller ble sittende fast i omgivelsene til at han frøs helt, så jeg måtte starte spillet på nytt.

The Force Unleashed kommer nok likevel til å falle i smak hos Star Wars-tilhengerne. Det er ganske kult å reise kjerringa for det stakkars imperiet som egentlig hadde vunnet, hadde det ikke vært for ingeniøren som glemte å lage lokk til søppelsjakta på Death Star. Grei action, hvis du liker Star Wars.

Star Wars The Force Unleashed

Xbox 360

Utgiver: Electronic Arts

Genre: Action

Plattformer: 360, PS3, PS2, Wii, andre versjoner til DS og PSP

PEGI: 16+