5. februar gikk sceneteppet ned for «Det perfekte liv» på Kilden med Mia Gundersen, Elisabeth Moberg, Jannike Kruse og Caroline Glomnes Johansen i hovedrollene.

Alle skuespillerne fikk betalt for to uker med ekstraforestillinger som det ikke ble noe av, selv om billettsalget gikk godt.

— Vanlig

— Hvorfor det? spurte vi Kildens teatersjef Birgit Amalie Nilssen.

— Det stemmer at skuespillerne ble lønnet for en to ukers opsjonsperiode ut over spilleperioden. Dette er vanlig når vi hyrer scenekunstnere på stykkontrakter, for å sikre at de er tilgjengelige for oss dersom det skulle oppstå behov for en lengre spilleperiode, skriver Nilssen i en e-post til Fædrelandsvennen.

Det ble solgt 6000 billetter til de tolv forestillingene i intimsalen, og Nilssen var fornøyd med salget til den nye, ukjente musikalen.— Vi spilte for flere enn vi hadde budsjettert med, noe som er svært gledelig, skriver hun videre.

Teatersjefen tror at Fædrelandsvennens anmeldelsebidrotil at enda flere enn forventet gikk for å se forestillingen for selv å danne seg opp en egen mening.

Les anmeldelsen her:

— Atypisk kjøpemønster

Likevel ble det ikke satt opp ekstraforestillinger.

— Som en vanlig regel legges det kun ut ekstraforestillingerdersom alle forestillinger er utsolgt to uker i forveien.På «Det Perfekte Liv» var kjøpemønstret svært atypisk for Kilden.​Billetter ble i mye større grad enn ellers kjøpt spontant i døren. Da avgjørelsen om ekstraforestillinger skulle tas, var det nesten 1000 ledige billetter til forestillingene som lå ute, og detså ut som markedet var mettet. Kilden har et stort apparat som skal på plass for å få til ekstraforestillinger, og er avhengig av å planlegge i god tid.Dette er grunnen til at vi stadig oppfordrer folk til å være tidlig ute med å bestille billetter, forklarer Nilssen.

Fryktet tomme saler

Tariff for fire skuespillere i to uker ligger på rundt 70.000 kroner.

- Hvor stor er ekstrakostnaden ved å sette opp ekstraforestillinger når man allerede har betalt skuespillerne?

— Det ville påløpt ekstrakostnader til en del ekstra personell, men det var ikke avgjørende her. Teater er ikke teater uten publikum, så frykten for å legge ut for mange forestillinger og plutselig måtte spille for tomme saler, var den avgjørende faktoren.

— Hvor tidlig måtte Kilden bestemme seg for om det ble ekstraforestillinger? - Avgjørelsen ble tatt av Kildens samlede ledelse to uker før opsjonsperioden ville startet.

- Er dette en ordning Kilden vil fortsette med?

— Hvor mange forestillinger vi skal legge ut, er et tema som er oppe til stadig vurdering og en vitenskap vi hele tiden prøver å bli bedre på, svarer Birgit Amalie Nilssen.

Fædrelandsvennen har forsøkt å komme i kontakt med de fire hovedrolleinnehaverne i «Det perfekte liv». Elisabeth Moberg og Caroline Glomsnes Johansen ønsker ikke å kommentere saken ovenfor Fædrelandsvennen. Mia Gundersen og Jannike Kruse svarte ikke på Fædrelandsvennens henvendelser fredag.