De vet at kjendisnavn selger. Selv om Julia dels ble slaktet, så er teatersalen fylt til randen — de to første ukene er selv ståplasser solgt.80-tallsdronningen Cyndi debuterte på teaterscenen i «Tolvskillingsoperaen» sist torsdag som Sjørøver-Jenny i Kurt Weill og Bertolt Brechts klassiker. Hun er ikke den eneste stjernen fra andre arenaer som nå kaster seg på teatertrenden:

Ali MacGraw, 70-tallets storstjerne fra «Love Story», er tilbake etter garboaktig fravær i forestillingen «Festen» (som oppsetningen heter på amerikansk, bygd på den danske filmen ved samme navn). David «Ross» Schwimmer prøver seg i «The Cane Mutiny Court Martial», mens Ralph Fiennes trår til i «Faith Healer».

Men Lauper, kjent med hitlåter som «Girls Just Want to Have Fun» og «Time After Time», insisterer på at hun ikke entrer scenen fordi det er den nye kjendistrenden. Til ABC News Radio sier hun at det er fordi hun elsker Weills materiale og tror det passer til henne.

Cyndi tror dessuten hun kan låne litt menneskelighet til «Tolvskillingoperaens» dystre galleri av mordere, tyver og prostituerte:

— Jenny er et menneske, en person som har funnet seg selv i en situasjon der hun enten kan prøve å overleve eller ikke. Jenny er en overlever, sier Cyndi Lauper, som skal synge sin rolleskikkelses temasang «Pirate Jenny» - en låt som Bob Dylan i sin biografi utropte til et mesterstykke som påvirket hans egen låtskriving. (©NTB)