KRISTIANSAND: — Vi er veldig skuffet over oppmøtet. Det var 200 innom på fredag og 800 på lørdag. Jeg synes det er vanskelig å svare på hvorfor det kom så få folk, men det fine været hjalp i alle fall ikke. Folk ville nok heller være ute, sier en av arrangørene for Sørlandsdans 2006, Chris Donlan.

Han og medarrangør Peter John var avhengig av å selge minst 3000 billetter for å gå i null økonomisk. De hadde håpet på 5000 publikummere. Slik gikk det altså ikke. Trekkplastre som Ole Ivars (lørdag), Jenny Jenssen (fredag), Scandinavia (fredag), Åsmund Åmli Band (lørdag) og de ferske kjendisene Søstrene Eikaas (fredag/lørdag) hjalp ikke. Det var dermed svært god plass på dansegulvet i Sørlandshallen fredag og lørdag kveld.

Jobbet gratis

Arrangørene hadde planer om å gjøre Sørlandsdans til et årlig arrangement. Nå er det mulig de legger det på is.

— Det er ennå for tidlig å si om vi satser på nytt neste år, sier Donlan som heller ikke har oversikt over hvor mye penger han og John har tapt på det dårlig besøkte arrangementet.

— Vi har i alle fall jobbet gratis i seks måneder nesten 24 timer i døgnet, sier en skuffet Donlan som likevel ønsker å poengtere hvor godt teamarbeidet har fungert gjennom helgen. Både vakthold, lys, lyd og servering gikk som smurt.

Fire som ikke var skuffet etter helgens opptredener var Søstrene Eikaas. Fædrelandsvennen snakket med dem rett etter opptreden med Jenny Jenssen fredag kveld.

— Sammenliknet med Jenny er vi som fire påler på scenen. Vi har nok litt å lære på det området, ler Linda Eikaas Brennemo (37). Sammen med søstrene sine Kikki Try (43), Hege Aamdal (35) og Berit Eikaas Ingebretsen (45) har hun sunget låten «Jambalaya» sammen med dansebanddronningen Jenny Jenssen (42) på scenen i Sørlandshallen. Foran dem danset flerfoldige par og helt oppe ved scenen sto en ivrig fanskare og rocket i dansebandmodus.

- Uvirkelig

De fire søstrene ble invitert til å opptre på Sørlandsdans etter å ha gjort stor suksess med låten «I en liten fiskehavn». Den har figurert på Norsktoppen i mange uker og ligger nå på 4.plass. Låten er også en av storfavorittene på Danseband jukeboks på NRK lørdagskveldene. Låten har også ligget på VG Lista i et par uker.

— Vi forstår nok ikke helt selv hvor bra vi har gjort det, sier Kikki.

Noe må de i alle fall ha gjort riktig. I helgen sto de på samme scene som nevnte Jenny, Scandinavia, Åsmund Åmli Band og Ole Ivars.

— Det er litt uvirkelig å spille med de store. En i Scandinavia kom bort til oss tidligere i dag og håndhilste og gratulerte oss med suksessen, forteller Kikki. Nå er søstrene svangre med ny plate. Den kommer ut senere denne måneden.

Fanskare ved scenen

Jenny Jenssen har også fått sansen for de fire syngende søstrene fra Søgne. - Jeg har lyst til å bli med i den søstergjengen. De er så flinke og jeg har hørt mye på «I en liten fiskehavn», sier Jenny til Fædrelandsvennen.

Hun røper også at hun har lyst til å synge flere duetter med søstrene.

— Jeg kunne godt tenke meg å synge med dem på plata mi. Jeg gir ut en ny til sommeren, men om det ikke blir på den, så kanskje på den neste, sier hun og inviterer dermed til samarbeid. Jenny har spilt i danseband i 31 år. Det vil si at hun var 11 år da hun begynte.

— Det er så bra at det kommer flere jenter til for det er så mange menn i denne bransjen, sier hun.

Fædrelandsvennen besøkte Sørlandshallen fredag kveld. Det var ganske glissent i hallen tidlig på kvelden. Først da Søstrene Eikaas satte i gang med sin showcase klokka ti, ble det litt liv på det store dansegulvet midt i hallen. Jentene sang fire låter og da de satte i gang med siste låt, slageren «I en liten fiskehavn», samlet det seg til og med en liten, men ivrig fanskare foran scenen.

— Det var utrolig gøy å opptre her i kveld. Også var det koselig å høre at det var respons i salen, sier søstrene etter opptreden.

heidi.ditlefsen@fvn.no