KRISTIANSAND: — Vi ville gjøre noe storslått. Vi synes vi er en talentfull klasse, med mer å vise frem enn bare teater. Og siden det er siste året vårt, bestemte vi oss for å gjøre noe lystig, og vise at vi kan danse og synge også, sier Nina Lund Feste.

Hun spiller en prostituert eldretrim-instruktør i det som gjennom høsten har blitt musikalen «A Walk in the Park» - laget av elevene selv.

— Det begynte med en idémyldring om hva vi ville ha, og deretter jobbet en manusgruppe med å utvikle karakterene. Etter auditionen ble stykket improvisert fram av de som fikk rollene, forteller Feste om fremgangsmåten.

«Parklife». Musikalen har vært i stadig vekst og utvikling. Senest forrige fredag fikk de en ny rolle. Men at den skulle ta utgangspunkt i en park, var bestemt fra begynnelsen:

— Vi ville ha en park fordi det er et sted mange mennesker, med mange ulike personligheter, møtes. Her har vi «lykkejegeren», «den desperate joggeren som aldri får seg dame» og «balkongdama som aldri forlater balkongen», sier hun.

I likhet med Blur, som for noen år siden fikk en aldri så liten hit med sine observasjoner av parkliv, håper dramaelevene ved Vågsbygd videregående skole at folk får lyst til å se mikrosamfunnet på gressmatta.

— Stykket handler om mennesker som har ulike forhold til denne parken. Alle savner noe, og leter etter noe som kan gjøre «livets park» til et bedre sted å være. Det handler om håp: håpet om en ny dag og nye muligheter, summerer «triminstruktøren».

Popmusikk. Musikken i stykket er, foruten regien, det eneste elevene ikke har stått for selv. Sanger som blant annet Carolas «Fångad av en stormvind» skal få opp tempen i et stykke med stor spennvidde og mye energi.

— Vi har valgt ut sanger som passer karakterene og stykket. Det er litt av hvert, men mest pop, forteller hun.

Alle de 22 elevene i klassen har roller i musikalen, i tillegg til å være med på de forskjellige gruppene med ansvar for scenografi, manus, PR og produksjon. Som eneste gutt i klassen, har Anders Grønningsæter fått den tvilsomme æren av å spille slibrig jogger - som tatt rett ut av en Eric Prytz-video. Regien er det dramalærerne og en dramastudent ved UiA som står for, mens elev Maren Fidje Bjørneseth har koreografert. Denne uken har det vært kontinuerlig øving, og i morgen kveld skal stykket sitte.

— Det er en prosess hele veien til premieren. Vi har fortsatt mye å gjøre, men vi er der vi skal være på dette tidspunktet. Nå skal vi bare terpe og få opp energien, forsikrer Feste.

Fram til tirsdag 4. desember, har sørlendingene seks sjanser til å suge til seg dramaklassens musikalske energi.