— Vi er fire lag i lokalene. Vi kunne vært fem, og det er veldig synd at Flekkerøy historielag ikke vil være med, sier Vera Rønjum i Flekkerøy kunst og kulturlag. Fædrelandsvennen har i vinter skrevet om striden om de kommunalt eide lokalene på Høyfjellet på Flekkerøy. Den har foreløpig endt med at historielaget flytter museet sitt ut, mens fire andre lag og foreninger flytter inn. Disse er Høyfjellets Aktivitetslag, Flekkerøy kunst og kulturlag, Flekkerøy padleklubb og Flekkerøy vel. Etter 1. februar har disse hatt driften av søndagskafeen på Høyfjellet.

«Styggmye folk«

— 1. påskedag inviterer vi og aktivitetslaget til påskefrokost. Det kom styggmye folk sist vi hadde det her for sju år siden, sier Anita Teigen. Sammen med Vera Rønjum og Bjørg Sørlie var hun tirsdag på plass for å tegne kartet til rebusløpet for de minste. De kunne betro at en lokal fjortenåring stiller som påskehare 1. påskedag.

— Han stilte på den betingelsen at han skulle males i ansiktet så han ikke ble gjenkjent, og så håper han ingen av jentene i klassen kommer, sier Bjørg Sørlie. Det blir dessuten salgsboder for kunstprodukter, og ute blir det bålpanne.

Konsert og quiz

— Vi er opptatt av at Høyfjellet skal være en del av det flotte turområdet vi har her. Vi vil åpne opp stedet for alle, også for de som er yngre enn oss, sier Anita Teigen.

For resten av året har man blant annet disse planene: Den første av flere quizkvelder er avviklet, og hver første søndag i måneden serveres middag. I slutten av august planlegges festivalen Høyfjellsdagene, og en kulturmønstring planlegges også.

— Det blir julemarked også, og dessuten tenker vi å få i stand en matfestival, sier Rønjum.